• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Firavun kana doymuyor, 670 idam daha!
11 Nisan 2014 Cuma 12:11

Firavun kana doymuyor, 670 idam daha!

Mısır'da uydurma suçlarla 529 idam kararı alan darbeci hakimler, 670 kişi için de hazırlığa başladı.
Dünya, Mısır'da verilen 529 idam kararının şokunu üzerinden atamadan 670 kişinin daha sırada beklediği ortaya çıktı.
Aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 670 kişi "şiddete teşvik ve karakollara saldırı" iddiasıyla yargılanıyor.
JET KARARLA İDAM CEZASI
Davanın hakimi; 1 polisin öldürüldüğü olaylar sebebiyle 529 kişiye idam cezasını veren, Said Yusuf Sabri. Minya Ceza Mahkemesi'nin 529 kişiye jet kararıyla idam cezası vermesinin ardından, 670 kişinin de aynı cezaya çarptırılabileceği belirtiliyor.
İdam kararlarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komisyonu, yargılanmayı bekleyen İhvan üyelerinin akıbeti hakkındaendişe duyduklarını açıkladı. Sanıklarla ilgili karar, 28 Nisan'da görülecek duruşmada verilecek.
14 YAŞINDA ÖĞRENCİLER DE VAR 90 YAŞINDA DEDELER DE 
Cezaevlerinde tutulanların arasında 14 yaşında lise öğrencileri de var, 90 yaşında dedeler de. Yargılananların bazıları kadın ancak idam cezası verilenler arasında kadın tutuklu bulunmuyor. İdam mahkûmlarından dördü ise hayatını kaybetti.
Öte yandan Mısır'ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, geçtiğimiz yıl, 3 Temmuz'da darbenin ardından tutuklanmıştı. "Casusluk" olmak üzere dört farklı suçtan yargılanan Mursi için de ölüm cezası istenmişti.
ANKARA DEVREDE
AK Parti idam kararını AB'ye taşıdı
AK Parti, Mısır'da 529 kişiye verilen idam kararını AB'ye taşıdı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, Avrupa Komisyonu Genişlemeden sorumlu üyesi Stephan Fule'ye, "Karaya vurmak üzere olan 529 balina olduğunu duysaydınız bugünkü sessizliğinizi aynen sürdürür müydünüz?" Mısır ve ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı suskunluğunuzu neyle açıklayacaksınız. Mısır'ın ve Mursi'nin Müslüman olmasıyla mı?" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA