• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Filistinde deprem sürüyor
24 Ocak 2011 Pazartesi 20:24

Filistin'de deprem sürüyor

El Cezire'nin yayınladığı gizli 'Filistin Belgeleri' bölgede deprem etkisi yarattı.

El Cezire’nin yayınladığı ABD-İsrail-Filistin Özerk Yönetimi arasındaki üçlü görüşme toplantısı tutanağı, El Fetih’in 2008 yılında Kudüs’teki neredeyse tüm yerleşim bölgelerini İsrail’e teslim etmeye hazır olduğunu ortaya çıkardı.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'e gizli bir konsensüs önerildiğini reddetti ve sızdırılan belgelerin İsrail'in kendi pozisyonunu ifade ettiğini iddia etti.

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le görüştükten sonra açıklama yapan Abbas, "İstenilen kafa karışıklığı yaratmak. Dün de gördük belgeleri Filistin'inmiş gibi sızdırdılar, fakat sonra görüldü ki hepsi İsrail'in. Olay kasıtlı. Açıkça söylüyoruz, gizlimiz yok" dedi.

KATAR EMİRİNE SUÇLAMA

Filistin Kurtuluş Örgütü Yüksek Komite üyesi Yasser Abed Rabbo ise Katar emirini suçladı. FKÖ Başmüzakerecisi Saeb Erakat'in 2008'de İsrail'e “tarihinin en büyük Jerusalem'ini (Küdüs)” teklif ettiği söylenen belgeler için Rabbo Şeyh Hamid bin Khalifa El Thani tarafından yönetilen politik kampanya olarak niteledi.

Ramallah'ta bir basın toplantısı düzenleyen Rabbo, “El Cezire'ye Katar emirinin yeşil ışık yaktığını düşünüyoruz. Çünkü bu sadece El Cezire Genel Yayın Yönetmeni Wadah Khanfar sorumluluğunda olamaz” dedi. Rabbo, emiri ülkesinin Iran ve İsrail'le ilişkilerini açıklama çağrısında bulundu.

HAMAS: İŞGALLE İŞBİRLİĞİNİN DÜZEYİ

Gazze'nin Hamas sözcüsü Sami Abu Zuhri ise, belgelerin Filistin Özerk Yönetiminin “çirkin yüzünü” ve “işgalle işbirliğinin düzeyini” gösterdiğini belirtti.

El Cezire ile eş güdüm halinde belgeleri yayınlayan İngiliz The Guardian gazetesi de bir açıklama yaparak, belgelerin Filistin Özerk Yönetimi'nin yöneticileri ve avukatları için çalışan İngiltere merkezli bir FKÖ danışma ünitesi tarafından sızdırıldığını ve çok sayıda özel toplantının transkriptleri olduğunu söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA