Filistin kültürünü taşımak için stand açtı
Yayınlanma:
Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğinde Filistine destek olmak amacıyla Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır, stand açtı.
Uluslar arası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’nde Filistin’e destek olmak amacıyla stant açan Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği Başkanı Füsun Bandır, Akşehir’e de Filistin konusunu taşımak istediğini belirtti. Bandır, “Filistin sadece İsrail’in saldırı düzenlediği zamanlarda gündeme geliyor. İşgal altında olan bir ülke sürekli hatırlanmalı. Akşehir’de Filistin kültürünü buraya taşımak ve bilinmeyenleri anlatmak için bulunuyorum. Filistin’de sadece direniş yok, Filistin’de halkın eğlenmesi de gerekiyor, evlenmesi de. Filistin sadece tanklara taş atan çocukların bulunduğu bir yer değil” dedi.
Karikatür sergisini açtıkları Naji-Al Ali’nin Filistin davası ile özdeşleşen karikatürler çizdiğini ifade eden Bandır, “Naji-Al Ali 1979 yılında Arap Karikatüristler Birliği Başkanı seçildi, 18. yüzyıldan günümüze kadar en büyük karikatüristlerden biriydi. İsrail ajanları tarafından karikatürleri nedeniyle 1987 yılının temmuz ayında öldürüldü. Sırtı dönük çizdiği karakterle özdeşleşti. Dünya halkının bizi anlayacağı güne kadar da yüzümüzü dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı
Güncel
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.