• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Filistin Konya halkının gönlündedir
20 Aralık 2011 Salı 14:30

'Filistin Konya halkının gönlündedir'

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbasa Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törene Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

ULUSLARARASI DİPLOMASİNİN KESİŞME NOKTASI

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ı Konya’da görmekten mutluluk duyduklarını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın son günlerde uluslararası diplomasinin kesişme noktalarından biri olduğunu vurguladı.

FİLİSTİN KONYA HALKININ GÖNLÜNDEDİR

Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın Konya’nın Fahri Hemşehrisi olmasını karar altına aldıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Filistin davası zaten Konyalıların gönlündedir. Şimdi doğrudan kendi meseleleri haline gelmiştir. Çünkü Filistin Devlet Başkanı’nı artık Konyalı kabul ediyoruz. Buna vesile olduğu için Dışişleri Bakanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“MAHMUT ABBAS KONEVİ”

Kudüs’e her gittiğinde orada Konya’nın havasını teneffüs ettiğini belirten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mahmut Abbas’a Konya’yı tarihi ve manevi yapısı nedeniyle Türkiye’nin Kudüs’ü olarak görebileceğini söylediğini ifade etti. Fahri Hemşehrilik Beratı’nın ardından Abbas’ı “Mahmut Abbas Konevi” olarak anacağını vurgulayan Bakan Davutoğlu, bundan sonra tüm Konyalıları da Kudüslü kabul ettiklerini söyledi. Bakan Davutoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’da bir parka Mahmut Abbas Parkı adını vereceğini de sözlerine ekledi.

HEMŞEHRİLİK BİR ONURDUR

Konya’yı ilk defa ziyaret ettiğini vurgulayan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ise, Türkiye ile çok derin ve köklü bir tarihi ilişkiye sahip olduklarını hatırlattı.

Türkiye’den her zaman büyük bir samimiyet, yakın ilgi, sıcaklık ve destek gördüklerini dile getiren Abbas, Konya’nın hemşehriliğini almanın kendisi ve Filistin halkı için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Konya ile Kudüs’ün birbirine çok benzediğini kaydeden Mahmut Abbas, bugünden itibaren bu iki şehri kardeş şehir ilan etmek gerektiğini vurguladı.

İNŞALLAH HACILARIN ÜÇÜNCÜ DURAĞI KUDÜS OLUR

Yüzyıllar boyunca Türkiye’den bu ilgiyi gördüklerini ve görmeye devam edeceklerini belirten Abbas, “Türkiye’deki kardeşlerimiz ilk kıble olan Kudüs’e büyük ilgi duymaktalar ve sevmekteler. Hacca gidenler önce Mekke’ye sonra Medine’ye geçiyorlar. Ama kesinlikle bu eksik kalıyor. Sonra da Kudüs’ü ziyaret etmeleri gerekiyor. Kudüs-ü Şerif ismini Osmanlılar koydu. Bundan da gurur duyuyoruz. İnşallah Kudüs özgürlüğüne kavuşur da tüm hacılar Mekke ve Medine’den sonra Kudüs’te de dururlar, üçüncü durakları Kudüs olur” diye konuştu.

Mahmut Abbas, Kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Ramallah’ta bir caddeye Konya ismini vereceklerini, Kudüs özgürlüğüne kavuştuğunda ise bir caddesinin ismini Konya yapacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’a Fahri Hemşehrilik Beratı’nı takdim ettiler. Konya Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi Şeref Defteri’ni de imzalayan Abbas’a Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek tarafından kilim hediye edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA