• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Filistin Konvoyu Suriye’ye geçti
20 Aralık 2009 Pazar 19:17

Filistin Konvoyu Suriye’ye geçti

Filistin Konvoyu Suriye'ye ulaştı. Büyük bir ilgiyle karşılanan konvoyu karşılama törenine Suriye ve Hamas yönetiminin önemli isimleri de katıldı
Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, Suriye sınırında da büyük bir ilgiyle karşılandı. Karşılama törenine Hamas’ın önemli yöneticileri de katıldı.

Gazze’ye giden Filistin Konvoyu (Viva Palestina) Kilis sınırından geçerek Suriye’ye ulaştı. Kilis sınırında büyük bir kalabalık tarafından uğurlanan konvoy, sınırın diğer kapısı Suriye tarafında da büyük bir ilgiyle karşılandı. Konvoyu karşılamak için sınıra akın eden Suriyeliler, ellerinde Filistin bayraklarıyla konvoy ekibine sevgi gösterisinde bulundular.

Konvoyu karşılama törenine Hamas ve Suriyeli yetkililerden de önemli katılım oldu. Konvoyu karşılama törenine Hamas Siyasi Birim Üyesi ve Lübnan Temsilcisi Usame Hamdan, Filistin-Suriye İlişkileri Sorumlusu Talel Nassar, Hamas Mali İşler Sorumlusu Ziyad Kşavi ve Halep Valisi Ahmet Ali Mansura katıldı.

Usame Hamdan yaptığı konuşmada Gazze’deki ambargonun sona ermesi için bu konvoyun çok önemli bir çalışma başlattığını söyledi. Hamdan, “Filistin’de eğer önümüzdeki günlerde güzel gelişmeler olacaksa bunda şüphesiz Türkiye’nin çok büyük katkısı olacaktır. Türkiye halkının Filistin halkına göstermiş olduğu sevgiyi yakından takip ediyoruz. Bu sevgi bize güç ve moral oluyor. İnşallah ambargo kırılacaktır” dedi.

Konvoyun Türkiye organizatörü İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise “Suriyeli kardeşlerimiz bizi büyük bir ilgi ve sevgiyle karşıladı. Filistin söz konusu olunca Suriye’de de akan sular duruyor. İnşallah arkamıza aldığımız destek ve dualarla ambargoyu kıracağız” diye konuştu.

Konvoy sınırdaki işlemlerinin ardından başkent Şam’a doğru yola çıktı. Suriyeliler konvoya olağan üstü bir ilgi gösterdiler. Konvoy Halep’te geçerken yol boyunca Halepli vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gördü. Azam Hastanesi doktorları da yola dizilerek konvoyu selamladılar. Öğrenciler de belirli noktalarda toplanarak konvoyu karşıladılar. Suriye askeri ve polisi de yollarda koşullanarak konvoyun güvenliğini sağladı. Konvoyun Suriye’den sonraki durağı Ürdün olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA