• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Filistin ezgileri çalacak
06 Ocak 2015 Salı 11:23

"Filistin ezgileri" çalacak

Müzik otoritelerinin "geleceğin dehası" olarak gösterdiği Cimuk, Cumhurbaşkanlığınca Filistin Devlet Başkanı Abbas onuruna verilecek davette Filistin ezgilerini çalacak.

 Suriye'den ailesiyle iki yıl önce Türkiye'ye gelip geçen sene Bursa'ya yerleşen ve müzik otoritelerince "geleceğin dehası" olarak gösterilen piyanist 17 yaşındaki Tambi Asaad Cimuk, Cumhurbaşkanlığı tarafından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas onuruna düzenlenecek etkinlikte Filistin ezgileri çalacak.

Müzik yeteneği keşfedilince 9 Aralık 2014'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyle Türk vatandaşlığına geçen Cimuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu ay gerçekleştirilecek programa Erdoğan tarafından davet edildiklerini söyledi.

Bu davette bir konser vereceğini anlatan Cimuk, "Klasik müzik ve Türk müziği çalacağım. Orada 'Katibim' parçasını da çalmak isterim" dedi.

Cimuk, konsere hazırlanmak için az bir zamanı kaldığını dile getirdi. Heyecanlı olduğunu belirten Cimuk, "O gün için çok çalışacağım. Fırsatım olursa, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşabilirsem benim için çok güzel olur" ifadesini kullandı.

Rusya'nın Saint Petersburg'daki uluslararası müzik yarışmasına katıldığını hatırlatan Cimuk, bu organizasyondan çok şey öğrendiğini vurguladı.

Almanya'da mart ayında düzenlenecek bir yarışmaya da katılacağı bilgisini veren Cimuk, "Orada klasik müzik ve Alman eserleri çalacağım. Bunun için çok çalışmam ve emek vermem lazım. İleride New York Konservatuvarı Piyano Bölümüne girmem için de çok çalışmam lazım. Gelecek, güzel olacak" diye konuştu.

New Jersey'deki yarışmadan birincilik ödülü

Cimuk'un Bursa'da eğitim aldığı müzik firmasının sahibi Rüstem Avcı ise Cumhurbaşkanlığından gelen davetin kendileri için bir tanışma ve teşekkür anlamı bulunduğunu bildirdi.

Öğrencisinin bu etkinlikte Mahmud Abbas'ın sevdiği Filistin ezgilerini de çalacağını aktaran Avcı, New Jersey'deki "Crescendo International Competition" organizasyonunda aldığı birincilik ödülünü almak için bu ay sonunda Cimuk ile ABD'nin New York'a gideceklerini belirtti.

Bu yarışmaya geçen kasım ayında katıldıklarını söyleyen Avcı, şunları kaydetti:

"Dünyada 8-10 prestijli yarışmadan derece alma hedefimiz vardı. O zamanlar Tambi'nin Türk vatandaşlığı ve pasaportu olmadığı için New Jersey ve Moskova'daki yarışmalara video ile katılmıştık. 2014'ün ekim ayında Moskova Uluslararası Müzik Yarışmasına başvurduk. Burada 'Grandi Prix' derecesini aldık. New Jersey'deki yarışmadan da birincilik geldi. 2 Şubat'ta bu ödülü alacağız ve ardından Tambi, önemli bestecilerin, virtüözlerin sahne aldığı bir salonda çalacak."

Cimuk'un, konser piyanisti olacak düzeyde bir yeteneği bulunduğunu vurgulayan Avcı, ileride besteler yapabilecek bir noktaya erişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA