• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FIFAdan şike açıklaması
22 Haziran 2013 Cumartesi 17:33

FIFA'dan şike açıklaması

FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, Türkiye'de yaşanan şike sürecinin tam olarak içende olmadıklarını ancak yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

C Grubu'nda Kolombiya ile Avusturalya ve Türkiye ile El Salvador arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmalar için beraberinde FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin ve Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Koordinatörü Süheyl Önen ile kente gelerek Trabzonspor'u ziyaret eden Boyce, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştü.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Böylesine önemli bir organizasyonun futbol kenti olan Trabzon ve temiz Türk futboluna adına hizmet eden bu kentte yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Hem şehrimizi hemde Türkiye'yi oynanacak olan müsabakalarda Trabzon kültürüne yakışır bir şekilde temsil edeceğimize olan inancımız tamdır. Ülke olarak bu organizasyonda dünyaya örnek olabilecek bir duruş sergileriz. Arkasından arzu ettiğimiz dünya şampiyonası organizasyonun da ülkemizde olmasını çok istiyoruz. Trabzonspor olarak Türk futboluna ve dünya futboluna adaletli ve ahlaklı bir şekilde hizmet etme anlayışımız olduğunu ve Türkiye'de yaşanan süreci kendileri de takip ediyor. Biz Türkiye'de, dünyada olduğu gibi temiz futbolu arzu eden kesimleriyiz. UEFA Türkiye'de yaşanan süreçle ilgili bir karar aşamasında UEFA'dan büyük beklentilerimiz var ama futbolun patronu olan FIFA'dan adaletli, ahlaklı temiz Türk futbolu adına da çok büyük beklentilerimiz var. UEFA'dan haklılığımızla ilgili karar vermesini bekliyoruz ama asıl UEFA'dan sonra asıl dünya futbolunun patronu olan FIFA'dan da adaletli Türk futbolunu ortaya çıkarma adına büyük beklentilerimiz olduğunu söylemek istiyorum."

BOYCE: "TÜRKİYE'DEKİ SÜRECİ YAKINDA TAKİP EDİYORUZ"

FIFA Asbaşkanı Jim Boyce ise Trabzon'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Daha önce UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Trabzonspor'un Dinamo Kiev'i ağırladığı müsabakada delege olarak Trabzon'da bulundum. Bu şehrin futbola ne kadar tutkun olduğunu biliyorum. Ben burada FIFA Asbaşkanı olarak bulunuyorum. Türkiye'de yaşanan süreci hepimiz yakında takip ediyoruz. Biz FIFA tarafıyız direk olarak bu davanın içinde değiliz. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. UEFA'nın meselesi olduğu için onlar adına bir yorum yapamayacağım. Türkiye'de yaşanan süreçle ilgili olarak UEFA'nın kendi yaptırımları var ve bu yaptırımlarda kendi meseleleri. Bizlerde temiz ahlaklı futbol için çalıştığımızı söylemek isterim" şeklinde konuştu.

"BU TURNUVA 2020 İÇİN BİR BASAMAK"

Turnuvanın Türkiye için çok önemli olduğunu vurgu yapan Boyce, "Bu turnuvanın Trabzon gibi futbola tutkun olan bir ilde oynanmasından memnuniyet duyuyorum. Bu turnuvanın Türkler için çok önemli olduğunu biliyorum. 2020'de yapılacak dünya kupası için bir basamak olduğunu burada göstereceğimiz organizasyonun bizi başka yerlere taşıyabilir. Dün akşam oynanan Portekiz ve Nijerya maçında çok iyi yetenekleri izledik. Futbolu seven Türk insanına bu fırsatı vermekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tribünlere daha çok seyirci geleceğini düşünüyorum. Özellikle Türk Milli takımının oynayacağı maçta tribünlerin tamamen dolacağını tahmin ediyoruz. Basın mensuplarına da turnuvanın tanıtımı için büyük iş düşüyor" dedi.

Bir basın mensubunun organizasyonun bir çok gazetecinin akredite başvurusu yapmasına rağmen izleyemeyeceğinin hatırlatılması üzerine Boyce, "Organizasyona bin 200 basın mensubu akredite oldu. Akreditiler FIFA üzerinde yapılıyor. Buradan ayrılmadan önce müsabaka direktörü ile konuşup bu konuda sizlere yardımcı olmalarını ve esnek olmalarını isteyeceğim" yanıtını verdi.Yapılan konuşmaların ardından Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA Asbaşkanı Jim Boys'a plaket takdim ederken üzerine ise ismi yazılı 61 numaralı formayı hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA