• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fidan yeniden MİT Müsteşarı
10 Mart 2015 Salı 08:01

Fidan yeniden MİT Müsteşarı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, "Sayın Başbakan, Hakan Fidan'ı yeniden MİT Müsteşarı olarak görevlendirmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaklar" dedi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan ikinci Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu, gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu geri çektiğini hatırlatarak, "Bu karar nasıl alındı, süreç bu noktaya nasıl geldi? Fidan, MİT Müsteşarlığına geri dönecek mi, yoksa kendisiyle ilgili düşünülen farklı bir görev var mı" sorusu üzerine Arınç, MİT Müsteşarı Fidan'ın milletvekili aday adaylığı için müracaatta bulunduğunu ve görevinden ayrıldığını, bu konudan ilk haberdar olan kişinin de kendisi olduğunu belirtti.

O dönemde bir televizyon kanalında mülakatta bulunduğunu ve bu bilgi üzerine duygularını ifade ettiğini söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O anda spontane olarak söylediğim söz şudur: Sadece milletvekili olmak için aday olunmuşsa bu bir israftır. Çünkü Sayın Fidan MİT Müsteşarlığında fevkalade başarılı olmuş bir bürokratımızdır. KendisineMİT Müsteşarı olarak ihtiyacımız vardı. Keşke bunu yapmasaydı demiştim. Sonra da bakan olduğu takdirde bunun sonuçlarının ne olabileceğini ifade etmiştim. Bu belki garip karşılandı. Ama daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bir vesileyle benim düşüncelerime yakın bir düşünceyi ifade etti. O da bu aday adaylığını olumlu karşılamadığını, yaptığı görevin çok daha önemli olduğunu, kendisinin yaptığı görev itibarıyla pek çok bilgiye sahip olduğunu, o kurumun Türkiye için çok gerekli önemli bir kurum olduğunu ifade etti ve bunu zaman zaman da tekrarladı. Bu görüşmeler sırasında Sayın Başbakanımız da MİTMüsteşarı Fidan'ın kendisine aday olmak istediğini, kendisinin de uygun gördüğünü ifade etti. Bütün bu konuşmalar hafızalarda, belleklerde yaşıyor."

Bugün itibarıyla Hakan Fidan'ın aday adaylığından vazgeçtiğini ifade ederek Başbakan Davutoğlu'na durumu ilettiğini, Davutoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonucu bunu olumlu karşıladığını bildiren Arınç, şöyle devam etti:

"Kendisinin açıklaması basına düşmüştür. Burada hem teşekkür ediyor hem de kendisine verilecek her görevi layıkıyla yapmak için çalışacağını ifade ediyor. Başbakanımızın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşerek mutabık kalmasından sonra Sayın Müsteşarın da verdiği açıklamayı ben şahsen yeterli görüyorum. 

Sorunun ikinci bölümü tekrar MİT Müsteşarlığına dönüp dönemeyeceği konusudur. Sayın Başbakanımız, Sayın Hakan Fidan'ı tekrar MİT Müsteşarlığında görevlendirmiştir, onay vermiştir ve bu onay itibarıyla kendileri yakın zamanda tekrar MİT Müsteşarlığında göreve başlayacaklar."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA