• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fevzi Kayacan, danıştayın kararına değindi
28 Ocak 2013 Pazartesi 11:59

Fevzi Kayacan, danıştayın kararına değindi

Konya Baro Başkanı Fevzi Kayacan, Danıştayın başörtüsü kararının, son derece yerinde, özgürlükçü ve hukuki olduğunu bildirdi.
 Kayacan, yaptığı yazılı açıklamada, hukuk ve demokratik devlet anlayışını benimseyen sistemlerde, özgürlüklerin varlığının ve sürekliliğinin önemli olduğunu belirtti.
     Birçok çağdaş ülkede başörtülü avukatların, baroya hiçbir engel olmaksızın kayıtlarını yapabildiğini ve mesleki faaliyetlerini icra edebildiğini vurgulayan Kayacan, şunları kaydetti:
    
''Başörtülü meslektaşlarımız duruşmaların yanı sıra kimi barolarca kafeterya, kütüphane gibi birimlere de alınmadı. Adliye dışında icra takiplerinde veya keşiflerinde yasak tavizsiz uygulanmaya çalışıldı. Danıştayca verilen karar son derece yerinde, özgürlükçü ve hukukidir. Kimi mahfillerin 28 Şubat sürecinde kalan bağnaz refleksleriyle rejim tehlikesi çığırtkanlıkları artık demodedir. El birliği ile temel hak ve özgürlüklere sahip çıkılmalıdır. Yasak alanlar oluşturularak yaşamın insanımıza çekilmez kılınmasından vazgeçilmelidir. Sorumlu kişi ve kuruluşları demokratik olgunluk ve duyarlılığa davet ediyoruz.''
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA