• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fetullah olan ismini mahkemeyle değiştirdi
30 Mart 2017 Perşembe 11:25

Fetullah olan ismini mahkemeyle değiştirdi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ lideri Fetullah Gülen ile aynı adı taşımaktan utanç duyduğunu belirterek, ismini mahkeme kararıyla Emirhan olarak değiştirdi.

Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Fetullah Başpınar (21), 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ'nün elebaşı Fethullah Gülen ile aynı adı taşımaktan utanç duyduğunu belirterek, ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Yeni sonuçlanan mahkeme kararı sonrası Fetullah Başpınar’ın yeni ismi Emirhan Başpınar olarak değişti.
Fethullah Başpınar, Fethullah Gülen ile aynı ismi taşımak istemediğini belirterek, "15 Temmuz gecesinde yaşanılan olaylar, darbe girişiminde onca insan yok yere hayatını kaybetti. Bundan rahatsızlık duydum, böyle girişimlerin olmamasını isterim. Bizler vatanımıza ve milletimize bağlı insanlarız, vatanımızın bütünlüğü için her şeyi yaparız. 15 Temmuz gecesinde de insanlar bunun önüne geçebilmek, ülkemizin bölünmemesi için böyle bir girişimin önüne geçebilmek için kendilerini feda ettiler. Onca şehitler verdik. Bunları yapan kişinin Fetullah Gülen olan ismini taşımak istemiyorum. Böyle bir terör örgütünün başı olan Fetullah Gülen yani onca insanın ahını almış kendini hoca olarak tanıtarak insanları tamamen aldatmış bir kişinin ismini taşımak istemiyorum. Değiştirmek istedim” dedi.
Ailesinin ve kendi kararıyla mahkemeye başvurduğunu ifade eden Fetullah Başpınar, “En kısa zamanda değiştirmek istedim ve değiştirdim. Önceden vicdanen rahatsızdım şu anda vicdanen rahatım. FETÖ terör örgütünün elebaşı olan Fetullah Gülen ile taşımış olduğum ismi taşımak istemiyorum. Okumuş olduğum Konya’nın Seydişehir ilçesinde mahkemeye başvurdum mahkemeden sonra değişti ismim iki hafta sonra nüfus cüzdanım değişecek yeni kimliğime kavuşacağım. Ben ismimi Emirhan olarak değiştirme kararı aldım” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA