• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖ/PDYye finansman sağlayan 20 kişi tutuklandı
03 Haziran 2016 Cuma 12:05

FETÖ/PDY'ye finansman sağlayan 20 kişi tutuklandı

"FETÖ/PDY'ye finansman sağladıkları" iddiasıyla İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden 20'sinin tutuklanmasına karar verildi.

 "Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansman sağladıkları" iddiasıyla aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik İstanbul merkezli Konya ve Kırklareli'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 26 kişiden 20'sinin tutuklanmasına karar verildi.

Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerin gece 22.00'de başlayan sorgusu tamamlandı.

Yaklaşık 12 saat süren sorgunun ardından kararını açıklayan Anadolu 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları talebiyle sevk edilen 26 kişiden 20'sinin kaçma şüphelerinin bulunması, şüpheliler yönünden delillerin tamamının toplanmamış olması ve tutuklama tedbirinin uygulanmasının ölçülü bulunması gibi gerekçelerle tutuklanmasına hükmetti.

Hakimlik, 6 şüphelinin de "Terör örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak", "Terör örgütünün finansmanını sağlamak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işlediklerine dair tutuklanmasını gerektirir somut delil bulunmadığı, şüphelilerin tutuklanması halinde ileride telafisi imkansız zararların doğabileceği ve suç vasfının değişme ihtimalinin olduğu gerekçesiyle 3'üne adli kontrol uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan, savcılık tarafından adli kontrol talebiyle sevk edilen 2 şüpheli de adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA