• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖnün işi YAŞ
12 Temmuz 2016 Salı 08:59

FETÖ'nün işi YAŞ

TSK’daki FETÖ’cülere kritik darbe Yüksek Askeri Şura’da vurulacak. Sızma ve terfi için sinsice çalışan Paralelcilerin ilk kez ‘örgüt’ kapsamında ele alınacağı YAŞ’ta, hakkında tahkikat olanlar da terfi edemeyecek.

Yüksek Askeri Şura ‘nın 1-4 Ağustos tarihleri arasındaki yıllık olağan toplantısında,  FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması ilk kez ‘Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü’ olarak ele alınacak. Milli Güvenlik Kurulu’nun geçtiğimiz aylarda aldığı tavsiye kararında FETÖ/PDY, tıpkı PKK, YPG, DHKP-C gibi terör örgütleri kapsamına alındı. Tavsiye kararı üzerine Bakanlar Kurulu da ‘Milli Güvenliği Tehdit Eden Örgüt ve Yapılarla İrtibatlı Kamu Çalışanları Hakkında’ başlıklı Başbakanlık genelgesi yayınladı. Genelgede, ‘terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılar’ ifadesi kullanılarak, PKK, FETÖ/PDY ve diğer örgütlerle bağlantısı olan kamu çalışanları hakkında idari ve adli işlem yapılmasının önü açıldı.

ABİ’DEN EMİR ALAMAZ

Genelgedeki personel tanımı, sadece memurlar değil, belediyeler ve kamu ile belediyelere iş yapan taşeron şirketleri de içine alacak şekilde geniş tutuldu. Kamu çalışanlarının yalnızca amirlerinin emirlerine karşı sorumlu belirtilen genelgede, amirleri yerine ‘ağabeyler’ ya da örgüt liderlerinden emir alanlar ilgili yargısal süreçlerin derhal başlatılacağı yer aldı.

ADLİ VE İDARİ YAPTIRIM

Genelgede, terör örgütleri veya legal görünüm altında illegal faaliyet yürüten yapılarla ilişki kuran veya eylem birliği içerisinde olanlarla ilgili idari nitelikli işlemlerin yetkili amirler tarafından yapılacağı da vurgulandı.

İLK İCRAAT İZMİR’DEN

FETÖ/PDY’nin MGK tavsiyesi ve Bakanlar Kurulu genelgesiyle terör örgütü kapsamında değerlendirilmesi sonrasında ilk ciddi icraat İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi. İzmir’deki askeri casusluk soruşturma ve davasında sahte delil ürettikleri ve FETÖ/PDY mensubu oldukları belirlenen bazı muvazzaf askerler de gözaltına alındı.

TEMİZLİK YAPILACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde en büyük Paralel Yapı ayıklamasının Ağustos ayındaki YAŞ’ta yapılacağı konuşuluyor. Amirleri, komutanları yerine ağabeylerinden talimat almalarıyla bilinen FETÖ/PDY ile bağlantılı askerler terör örgütü üyesi olarak işlem görecek. Terör örgütüne üyeliği konusunda ciddi kanıt bulunanların TSK ile ilişiğinin kesilmesi gündemde.

DİSİPLİN DEVREDE

TSK içinde, ayırma yetkisine sahip yüksek disiplin kurulları oluşturulmuştu. Bu kurullar uzun bir süredir çalışmalarını yürütüyor. Bugüne kadar Kurul kararları uyarınca disiplin cezası görenler, görevinden sessiz sedasız ayrılanlar, istifa edip gidenler de var.

ÖNLEM ALINIYOR

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY’ye bilgi sızdırdığından yoğun şüphe edilen personel, belge olmasa dahi bir kısım engellemelere tabi tutuldu. Kiminin terfisi durduruldu, kimilerine daha hafif ve pasif görevler verildi. Ancak yetkililer TSK’nın kapalı bir kutu olduğunu, böyle bir yapılanmaya mensup personelin tespitinin hayli zor olduğuna dikkati çekiyor.  TSK’da terfi söz konusu olduğundan birbirlerin rakip gören kişilerin bunu bir karalama unsuru olarak kullanması, özellikle takiyye yaparak kendini çok rahat gizleyebilen bu unsurların başkalarına paralel yaftası atarak kendilerini gizleme çalışabilecekleri ihtimalleri de göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle de yetkililer TSK’da bilgi ve belge olmadan adım atılmayacağı, dolayısıyla da bu tehditle mücadelenin hayli ağır yürüdüğüne işaret ediyor. 

STAR

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA