• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FETÖden darbe girişimi
16 Temmuz 2016 Cumartesi 00:42

FETÖ'den darbe girişimi

Bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensupları, İstanbul ve Ankara'da darbe girişiminde bulundu.
Genelkurmay içinde bir grup yönetime el koydukları iddiasıyla askeri kalkışmaya girişti. Kalkışma kapsamında Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve TRT Genel Müdürlüğü askerler tarafından ele geçirildi, İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçişlere kapatıldı. Ankara'da savaş uçakları alçak uçuş yaparken, askeri helikopterlerden Genelkurmay Başkanlığı Karargahı ve MİT'in Yenimahalle'deki yerleşkesi üzerinden ateş açıldı.

Genelkurmay içindeki bir grubun askeri kalkışması kapsamında ilk olarak saat 22.00 sularında Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hareketlilik yaşandı. Karargah içinde silah sesleri duyuldu. Çok sayıda ambulans karargaha sevk edildi. Bu sırada İstanbul'da ise bir grup asker tarafından Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri geçişlere kapatıldı.

Ankara'da savaş uçakları alçak uçuş yaparken, TRT Genel Müdürlüğü askerler tarafından ele geçirildi. TRT kanallarında yayını bir süre durduruldu. Bir süre sonra tekrar başlayan yayınlarda yönetime el konulduğu yönünde bildiri okundu.

Askeri helikopterlerden MİT'e ateş

Askeri helikopterler Cumhurbaşkanı Külliyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT'in Yenimahalle'deki yerleşkesi üzerinde uçuşlar gerçekleştirdi. MİT yerleşkesi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne askeri helikopterlerden ateş açıldı. MİT yerleşkesinden helikopterlere karşılık verildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından binadan alevler yükseldi.

Tüm bu gelişmeler olurken güvenilir kaynaklar tarafından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askeri kalkışmada bulunan bir grup asker tarafından rehin alındığını bilgisi geldi.

Erdoğan: Gereken cevabı alacaklar

Kalkışmayla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk yayınına görüntülü olarak canlı bağlanarak "Milli iradeye yönelik bu ayaklanma hareketine karşı tabii ki hukuk, yasalarımız, anayasamız neyi gerektiriyorsa bunun bir defa cevabını bu yapı ister Silahlı Kuvvetler içinde olsun, bir grup azınlık da olsa ister başka kurumlarımızın içerisinde olsun, gereken cevabı alacaklardır." değerlendirmesini yaptı.

NTV canlı yayınına bağlanan Başbakan Binali Yıldırım da "Kim olduğu, hangi amaçla hareket ettiklerini kısa sürede anlayacağız ve gereğini yapacağız. Milletimiz rahat olsun, asla ve asla yasa dışı, demokrasiyi kesintiye uğratacak faaliyetlere müsamaha göstermeyeceğiz." açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu: Bu ülke darbeden çok çekmiştir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülke darbelerden çok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz." ifadesini kullanırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, askeri kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, hükümetin yanında olduklarını bildirdi. 

Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde vatandaşlar kalkışmaya tepki göstermek için meydanları doldurdu. 

Ankara'da çeşitli noktalarda toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, AK Parti Genel Merkezi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü binasına yürüdü.

Vatandaşların yürüyüşü bazı noktalarda zırhlı askeri birlikler tarafından engellendi. Tüm engellemelere rağmen yürüyüşüne devam eden vatandaşların bulunduğu noktaların yakınına askeri helikopterlerden ateş açıldı. Atışların 2 kez isabet ettiği Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasının önünden de alevler yükseldi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA