• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fetih ordusu Karmid kışlasını ele geçirdi
23 Nisan 2015 Perşembe 10:09

Fetih ordusu Karmid kışlasını ele geçirdi

Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, İdlib kentindeki Karmid askeri kışlasının denetimini sağladı.

Suriye'de muhalif çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib kentinde, rejim güçlerine ait Karmid kışlasının denetimini tamamıyla ele geçirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin İdlib kırsalında yer alan ve kuzeybatıdaki rejim güçlerinin en büyük askeri kışlalarından biri olan Karmid kışlasının kontrolünü tamamıyla sağladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Fetih Ordusu'nun, İldib'in Cesr eş Şuğur ilçesi ve çevresindeki rejim güçlerinin bulunduğu yerlere ağır silahlarla saldırdığı ve Şam yönetimine bağlı güçlere büyük zayiatlar verdiği ifade edildi.

Silahlı muhaliflerin ilçe çevresinde 2 tank ile çok sayıda askeri aracı imha ettiği belirtilen açıklamada, Fetih Ordusu'nun bölgede başladığı operasyonlara "Zafer Operasyonu" adını verdiği bildirildi.

Suriye'nin kuzeyinde kurulan Fetih Ordusu, Nusra Cephesi, Ahrar-ı Şam, İslam Ordusu, Şam el İslam ile Türkmenistan Muhacirleri birliklerinden oluşuyor. Fetih Ordusu daha önce ülkenin kuzeyindeki İdlib'e düzenlediği operasyonla kentin denetimini sağlamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA