• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Festival için start verildi
27 Haziran 2012 Çarşamba 16:00

Festival için start verildi

Nasreddin Hoca anma ve mizah günleri kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

Nasreddin Hoca anma ve mizah günleri kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul, ‘‘Altın Kavuk ödülünü  ülkemize bilim, sanat ve siyaset açısından hizmet eden Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na verileceğiz’’ dedi.


Nasreddin Hoca anma ve mizah günleri kapsamında tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul, Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı ve Temsili Nasreddin Hoca katıldı.

Mizahi ve esprili bir havada gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul, ‘‘5-10 Temmuz tarihleri arasında düzenlediğimiz Nasreddin Hoca anma ve mizah günlerini bu sene biraz daha zenginleştirelim istedik. Nasreddin Hoca’nın mizahı insanları kahkahaya boğan bir mizah değildir, daha çok felsefi ve düşünce gücünü geliştirerek yapılan espriler bütünüdür. Bizde Hocanın felsefi mizahını ön plana çıkarmak için biz bu anma ve mizah günlerinde Mizahın oscarları adı altında 4 tane altın eşek ödülü hazırladık. Bu ödüller, karikatür dalında, sinema dalında, tiyatro ve mizah dallarında verilecek. Altın Kavuk ödülünü ise ülkemize bilim, sanat ve siyaset açısından hizmet eden Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’na verileceğiz.’’ dedi.

Türkiye’nin bütün renklerini Akşehir’de görebileceğini belirten Oğul konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ‘‘Türkiye Halk oyunları birincileri Akşehir’de yarışacak, Türkiye’nin bölge birincileri Akşehir’e geliyor, yıldızlar kategoride 28 adet halk oyunları ekibi, halk oyunları federasyonunun düzenlediği bir yarışmayla 29-30 Haziran’da Akşehir’de yarışacaklar. Türkiye’nin bütün renklerini Akşehir’de görebileceksiniz’’

Konuşmaların ardından Temsili Nasreddin Hoca, Akşehir Belediye Başkanı Abdulkadir Oğul ve beraberindekiler Mevlana Müzesini ziyaret ederek dua ettiler. Ardından Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ziyaret edildi. Akşehir’de yapılacak etkinlikler hakkında Vali Doğan’a bilgi aktarıldı. Temsili Nasreddin Hoca ise etkinliklerin başlama düdüğünü Vali Doğan’a verdi. Vali Doğan düdüğü çalmam ama üfleyebilirim diyerek startı verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA