• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fenerbahçe zor da olsa turu geçti
12 Nisan 2012 Perşembe 09:16

Fenerbahçe zor da olsa turu geçti

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'la Başkent'te karşı karşıya gelen Fenerbahçe, zor da olsa turladı.
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Kayserispor'la Başkent'te karşı karşıya gelen Fenerbahçe, zor da olsa turladı. Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen Kanarya, önce maçı uzatmaya taşıdı; ardından penaltılarda yarı final biletini cebine koydu: 7-6.
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Fenerbahçe ile Kayserispor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşılaştı. Süper Final serisinde şampiyonluk peşinde koşan Fenerbahçe, penaltılarla Kayserispor'u 7-6 yenerek 29 yıldan bu yana kazanamadığı kupada da yarı final sevinci yaşadı. Kayserispor ise güçlü rakibi karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı.
Tribünlerin yarı yarıya bölündüğü ama olayların eksik olmadığı maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, alışılmadık bir 11 sahaya sürdü. Tecrübeli çalıştırıcı, Brezilyalı yıldız Alex'in yerine Antalyaspor karşısındaki gibi Stoch'a şans vermedi. 4-3-3 dizilişini deneyen Kocaman, Selçuk'un sakatlığı yüzünden Cristian'ın yanında Mehmet Topuz'u oynattı ve hemen önlerinde savunma yönü de güçlü olan Caner'i görevlendirdi. Hücum hattı beklenmedik şekilde Stoch, Dia ile Sow'dan oluştu. Volkan Demirel, Süper Final'e saklanırken kaleye Mert geçti. Kaptan Alex ile Emre de olmayınca sanki Fenerbahçe hiç gol atamayacakmış görüntüsü verdi. Zaten Sarı-Lacivertliler ilk yarıda Sow'un isabetsiz kafa vuruşu dışında pozisyona bile giremedi. Buna karşılık Kayserispor'un daha istekli olduğu her halinden belliydi. Sarı-Kırmızılılar 43'te golü de buldu. Amrabat çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına sokuldu ve şık bir gole imza attı.
Kayserispor ikinci devrenin başında Ziegler'in hatasından da yararlanarak Kujovic'in golüyle skoru 2-0 yaptı. 49'da bu kez kaleci Gökhan'ın hatasında Cristian ağları havalandırdı: 2-1. Beraberlik için yüklenen Fenerbahçe'de takımın diğer golcüleri Bienvenu ile Semih'in alınması oyunu hareketlendirdi. Skoru korumak amacıyla vakit geçiren Kayserispor ise 90+2'de Sow'un golüyle şoka uğradı. Normal sürenin 2-2 bitmesinin ardından uzatmalara geçilirken 15'er dakikalık iki devrede gol sesi duyulmadı. Penaltı atışlarında Kujovic'in kaleyi tutturamaması Kayserispor'a pahalıya mâl oldu. Tüm vuruşları gole çeviren Fenerbahçe, yarı finale yükseldi.
Fenerbahçe - Kayserispor: 7-6
Fenerabahçe: Mert 5, Gökhan Gönül 4, Serdar Kesimal 4, Yobo 5, Ziegler 3, Dia 5 (Dk. 62 Özer 4), Mehmet Topuz 5, Cristian 7, Caner Erkin 5 (Dk. 82 Semih 3), Stoch 4 (Dk. 62 Bienvenu 4), Sow 6
Kayserispor: Gökhan 4, Pekarik 4, Eren 5, Khizanishvili 7, Hasan Ali 5, Troisi 7, Riveros 5, Abdullah 4, Amrabat 7 (Dk. 112 Biseswar 3), Furkan 5 (Dk. 90+3 Okay 3), Kujovic 3
GOLLER: Dk. 49 Cristian, Dk. 90+2 Sow / Dk. 43 Amrabat, Dk. 47 Kujovic
PENALTILAR: Semih, Ziegler, Serdar Kesimal, Musa Sow, Baroni / Riveros, Troisi, Pekarik, Hasan Ali Kaldırım
SARI KARTLAR: Sow, Serdar, Semih, Gökhan / Amrabat, Eren, Troisi, Kujovic, Furkan, Khizanishvili, Riveros
HAKEMLER: Özgür Yankaya 5 , Serkan Gençerler 5 , Erdinç Sezertam 5
STAT: Ankara 19 Mayıs
 
Semih asistle döndü
 
Fenerbahçe'nin tecrübeli golcüsü Semih Şentürk, Kayserispor kupa maçıyla birlikte 69 gün sonra resmi maçta forma giydi. En son 02.02.2012'de Samsunspor deplasmanında oynayan Semih, dünkü maçta 82. dakikada oyuna girdi ve Musa Sow'a 90+2'de golü attıran isim oldu. Deneyimli forvet, bu sezon 19 resmi maçta 1 gol atarken, seri penaltılarda takımının ilk penaltısını gole çevirdi.
 
Gökhan, esti gürledi
 
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül, hakkında çıkan haberlere tepki gösterdi. "F.Bahçe'ye rest çekti" haberlerini sert bir dille eleştiren tecrübeli futbolcu, "Ben kimim ki koca F.Bahçe'ye rest çekeceğim? Ben F.Bahçe'nin çocuğuyum. Yeter artık. Aykut hoca benim ağabeyimdir, babamdır. O beni 10 hafta da oynatmasa ben bir şey demem. Bundan sonra değil sakatlık ve ağrı, kafamız kırılsa mücadele edeceğiz." dedi.
Maç öncesi tatsızlık
 
Fenerbahçe maçı için Ankara'ya giden Kayserispor taraftarları, yolda verilen molada birbirlerini bıçakladı. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Kırşehir yakınlarındaki, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Tesisleri'nde mola verdikleri esnada, bilinmeyen bir nedenden dolayı kavga etmeye başladılar. Alınan bilgilere göre Kayserisporlu taraftarlardan 3'ünün bıçaklandığı ve 5 taraftarın da yaralandığı öğrenildi.
 
MAÇIN ANALİZİ - ALİ AYDIN
 
Yankaya'nın bir hatası Kayseri'yi turdan etti
Bir hakem ne kadar iyi maç yönetirse yönetsin vermediği bir kararla veya çalmadığı bir düdükle bir takımın kaderiyle oynayabiliyor. İşte dünkü maçın hakemi Özgür Yankaya da, 90+1. dakikada Kayserispor 2-1 öndeyken Gökhan Gönül'ün ceza alanı içine girmek üzereyken rakibi Furkan'a aşırı güç kullanarak bilinçli bir şekilde omuz darbesi var. Bu net bir şekilde faulü gerektiren bir pozisyon. Yankaya bunu gördü. Aslına bakarsanız her zaman başarılı diye bahsettiğimiz yardımcı hakem Erdinç Sezertam da bu pozisyonu gördü. Her iki hakem de ismini ben koymak istemiyorum, ama bu faulü değerlendirmediler. Auta çıkan top döndü, F.Bahçe'nin ikinci golü oldu. Bu serbest vuruş verilseydi bu atışı kullanma süresi en az yarım dakika geçecekti. Belki Kayserispor 3. golü bulacaktı. Ha belki de F.Bahçe yine ikinci golü bulacaktı. Burada önemli olan şey bile bile göre göre uzatma dakikalarında geride olan büyük dediğimiz herhangi bir takımın aleyhine faulün verilmemesi. Çok iyi maç yönetseniz ne olur? Bir aynaya bakmak lazım. İşte maçın sonucunu da gördünüz. Cesaretli kararla adil karar veremeyen bir hakem bir takımın belki de Avrupa'ya gitmemesine neden oldu. Ne kadar doğru olduğuna da siz karar verin.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA