• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fenerbahçe-Milliyet savaşı kızışıyor
18 Mayıs 2011 Çarşamba 17:42

Fenerbahçe-Milliyet savaşı kızışıyor

Biz ne elimize tutuşturulan kağıdı okuruz kameralara, ne emredileni koyarız sayfalara... Bizde en iyisini "patron" bilir lafı yoktur...

Fenerbahçe Kulübü, resmi sitesinden Milliyet'in el değiştirmesine vurgu yaparak taraftarını uyardı. Bu uyarı üzerine Milliyet çok sert bir cevap verdi: Biz ne elimize tutuşturulan kağıdı okuruz kameralara, ne emredileni koyarız sayfalara... Bizde en iyisini "patron" bilir lafı yoktur...
İşte Milliyet spor servisinin Milliyet'i tanımamışlar başlığı ile yaptığı o açıklamadan satır başları:


 İŞTE FENERBAHÇE'NİN DÜN YAYINLADIĞI AÇIKLAMA
Milliyet Gazetesi'nin ilk sayfasında "Aykut Kocaman bırakıyor mu" anonsuyla ve spor sayfasında "Kocaman sürpriz" başlığıyla yayınlanan haber doğru değildir.

Takımımız şampiyonluk yolunda ilerlerken sırf gündem değiştirmek ve huzursuzluk yaratmak amacıyla yapılan bu haberi ve Milliyet Gazetesi'ni kınıyoruz.

Milliyet Gazetesi'nin el değiştirmesinin ardından spor sayfalarında yapılan haberler konusunda taraftarlarımızı da dikkatli olmaya davet ediyoruz. Kulübümüz tarafından açıklanmadığı sürece hiçbir transfer ya da benzeri habere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini önemle hatırlatmak isteriz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

İnternet sitesindeki yazıda yalanlama yetmiyor, Fenerbahçe Spor Kulübü, taraftarları uyarıyor:
"Milliyet gazetesinin el değiştirmesi ardından spor sayfalarında yapılan haberler konusunda taraftarlarımızı dikkatli olmaya davet ediyoruz".
Yazık...
Senelerdir o koltuklarda oturuyorlar, hiçbiri 61 yıllık Milliyet'i tanımıyor.
Evet, bu gazetenin ortaklık yapısı değişti. Daha önce de değişmişti.
Ama Milliyet'in ve Milliyet Spor'un yayın ilkeleri, yani anayasası hiçbir zaman değişmedi. Aksine her seferinde güçlendi.
Milliyet Spor Servisi ile hissedarların ilişkisi, Fenerbahçe Yönetimi'ndekine hiç benzemez. Kimse kimseye emir vermez, kimse kimseye körü körüne itaat etmez. Gazeteci işini yapar, hissedarlar çalışana güvenir.
Ve Fenerbahçe yönetimi iki şeyi birbirine karıştırıyor:
Biz ne elimize tutuşturulan kağıdı okuruz kameralara, ne emredileni koyarız sayfalara... Bizde en iyisini "patron" bilir lafı yoktur. İki gram şöhret için kölelik, ne mizacımıza, ne mesleğimize uygundur.
Tetikçi barındırmayız aramızda. Çevir kazı yanmasın uzmanları da yer almaz içimizde.
Evet zaman zaman istemeyerek hatalar da yaparız. Bu hatalar için hiç eğmeden, bükmeden gerektiği şekilde özür dilemesini biliriz. Ama hatanın altında bir menfaat yatıyorsa, mesleği onurumuzla terk eder, gideriz..
Doğru haber, kimi acıtırsa acıtsın, bizim için kutsal bir gazetecilik davasıdır.
Biz, sizin bildiklerinizden değiliz. Aksi halde çalıştırmazlar bizi zaten Milliyet'te.
Fenerbahçe Yönetimi artık anlamalı ki, burası Fenerbahçe Yönetim Kurulu değil...
 
gazeteciler.com
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA