• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fenerbahçe açıklama yaptı
09 Temmuz 2011 Cumartesi 17:55

Fenerbahçe açıklama yaptı

Fenerbahçe Kulübü, beklenen açıklamayı yaptı.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde son günlerdeki şike operasyonuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.  Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın da hazır bulunduğu toplantıda ikinci başkan Nihat Özdemir'in başta olmak üzere tüm yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

İŞTE AÇIKLAMANIN SATIRBAŞLARI:

-Sadece F.Bahçe değil Türk Futbolu oalarak kritik bir süreçten geçiyoruz.

-Türk adaletina sonsuz gevan duymaktayız, en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Bu nedenle 1 haftadır susuyoruz..

YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR

-Ama görüyoruz ki bazı kesimler yargısız infaz yapmaya devam etmekte davanın gizliliği her geçen gün aratan bir şekilde ihlal etmektedir."

-Pazar gününden bu yana süreci saygıyla takip ettik. Ancak belirli bir kesimin yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz. Bu süreçte en çok dikkat edilmesi gerek nokta gizlilik ilkesidir.

-Her türlü delil ve delil başlangıcı mahkemede hukuka uygun olarak değerlendirilir. İddia edilen hiçbir delil mahkeme tarafından kabul edilmedikçe delil hükmü kazanamaz. Mahkemeler hukuka ve vicdanına göre karar verir.

-Birçok dava basının kirli haber ve uydurmalarıyla idama mahkum ettiği birçok insan beraat etmiş ve suçlu olmadığı kanıtlanmıştır.

-Daha savcılar iddianamesini yazmadan birçok karışık bilgi basın tarafından yayınlanmaktadır. Karar merciği olmayan emniyet 19 maçta şike olduğunu açıklamıştır. Televizyonlarda başkanımıza hüküm giydiriliyor ve karar veriliyor."

"HUKUKİ SÜRECİN BİTİMİ BEKLENMELİDİR"

-Görüntülerde yer alan silahlar başkanımıza aitmiş havası yaratılıyor. Bu sürete böyle bir iletişim kampanyasına neden gerek duyuluyor?

-Bu operasyonun sadece Fenerbahçe'ye yönelik olmadığı bilindiği halde neden kararlar Fenerbahçe ve başkanımız hakkında veriliyor. Bu yargısız infaz sürecini kınıyoruz. Hukuki sürece saygı gösterilmesini ve gizlilik ilkesinin ihmal edilmemesini istiyoruz.

-Türkiye Futbol Federasyonu'nun baskıdan etkilenmeden gerekli kararı vereceğinden şüphemiz yoktur. Acele bir karar vermektense hukuk süreci doğrultusunda karar vermelidirler.

-Şu aşamada kulübümüzün Şampiyon Ligi'ne gönderilmemesi ve küme düşürülmesi hakkında verilecek karar hukukun ağırlığı ile bağdaşamaz. Federasyonunun da hukuki sürece saygılı olmasını ve hukuk çerçevesinde karar vermesini bekliyoruz.

-Geri dönüşü olmayan bir kararın verilmesi halinde bunun sadece Fenerbahçe için değil Türk futboluna zararı olacaktır.

-Başkanımız ve yöneticilerimizle ilgili suçlamalara inanmıyor ve inanmak istemiyoruz. Sadece Fenerbahçe'ye değil Türk futboluna yaptığı hizmetleri biliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız dahil rahatsızlıklarını dile getirdiği bu davada tutukluluk süreçlerinin uzamamasını umut ediyoruz.

-18. Şampiyonluk helal terle kazanılmıştır. Yargısız infaz yapanlar futbolcularımızın emeklerini, taraftarlarımızın desteklerini yok saymaktadırlar. Yıkmak kolay ama inşa etmek zordur. Kulübümüzün tüm branşlarda elde ettiği şampiyonlukları, sporcularımızın milli formayla kazandıkları madalyalar kadar helaldir.

-27 yıldır Türkiye Kupası'nı müzesien götürememiş, iki defa lig şampiyonluğunu son haftada kaybetmiş bir takıma leke atmak vicdanların kabul edeceği bir durum değildir. Büyük Fenerbahçe taraftarının da ne kadar zor günler yaşadığını biliyoruz. "

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA