• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Felçli Afgan gence yürüme robotu umut oldu
24 Haziran 2016 Cuma 12:33

Felçli Afgan gence yürüme robotu umut oldu

Ülkesinden göç ederek yerleştiği İran'da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan Afgan Omid Asadi, mülteci statüsü kazandığı Türkiye'de tekrar yürümeyi öğreniyor.

Ülkesinden göç ederek yerleştiği İran'da 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan Afgan Omid Asadi, mülteci statüsü kazandığı Türkiye'de tekrar yürümeyi öğreniyor.

18 yaşındaki genç, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yürüme robotu ile yaptığı egzersizler sayesinde tekrar adım atmanın mutluluğunu yaşadı.

Asadi, İran'da yaşadığı sırada çalıştığı manava giderken geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Bu ülkede geçirdiği ameliyat ile beline platin takılan Asadi, iki bacağı ile bel kısmındaki sinirleri hasar gördüğü için yürüme yetisini kaybetti.

Ailesi ile kaçak yollardan geldiği Türkiye'de mülteci statüsü verilmesi için yaptığı başvuru kabul edilen Asadi yakınları ile Erzurum'a yerleşti.

Tedavisi için Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Asadi, fizik tedavi ve cerrahi branşlarındaki doktorlar tarafından muayene edildi. Hastanedeki yürüme robotu ile fizik tedavisine başlanması uygun görülen Asadi, tekrar yürüyeceği günleri iple çekiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA