• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fedakar annenin tatlı mesaisi
05 Kasım 2011 Cumartesi 11:30

Fedakar annenin 'tatlı' mesaisi

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, akciğer kanseri olan eşine ve 3 çocuğuna, 20 yıldır baklava ve börek açarak bakan 53 yaşındaki Hatice Ekinci, fedakarlığıyla çevresine örnek oluyor.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, akciğer kanseri olan eşine ve 3 çocuğuna, 20 yıldır baklava ve börek açarak bakan 53 yaşındaki Hatice Ekinci, fedakarlığıyla çevresine örnek oluyor.
Eşi Yakup Ekinci ile birlikte pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Hatice Ekinci, eşinin akciğer kanseri olması üzerine hasta olan eşine ve üç oğluna bakabilmek için sipariş üzerine baklava ve börek yapmaya başladı.

Ekinci, eşinin hastalığını öğrendikten sonra, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamak ve hasta eşine en iyi şekilde bakabilmek için çalışmaya başladığını söyledi.

İlçede herkesin tercih ettiği ev baklavası ve böreği yapmayı düşündüğünü anlatan Ekinci, ''Kimseye muhtaç olmadan eşime ve çocuklarıma en iyi şekilde bakmaya çalıştım. Şu anda 2 oğlum öğretmenlik yapıyor. Diğer oğlum ise özel bir şirkette çalışıyor'' dedi.

Her bayram öncesi gelen siparişler üzerine yaklaşık 100 tepsi baklava ve börek açtığını ifade eden Ekinci, şunları kaydetti:

''Tek odalı bir evim vardı şu an 3 odalı bir evde oturuyorum. Her yıl bayram öncesi yüze yakın tepsi baklava ve börek açıyorum. Geceli gündüzlü yaklaşık bir hafta sürekli çalışıyorum. Yıllarca hiç yorulmadan çocuklarımın geleceği için oklava salladım. Allah'a şükürler olsun ki, ne kendim ne eşim ve çocuklarım hiç kimseye muhtaç olmadık.''

''Verilen para ödülüyle çeşme yaptırdım''

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen bir etkinlikte 3 yıl önce kendisine bir miktar para ödülü verildiğini belirten Ekinci, ''Ben alnımın teri olmayan o parayı harcayamadım. O parayla evimin bahçesinin dışına bir çeşme yaptırdım'' diye konuştu.

Ekinci, tatlı, börek, erişte ve kışlık ekmek yaparak elde ettiği parayla geçimini sürdürdüğünü dile getirdi.

Hatice Ekinci'nin oğlu Mevlüt Ekinci de annesinin gece gündüz demeden elinde oklavasıyla çalıştığını söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA