• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fedakar anne kızına ikinci kez can verdi
16 Nisan 2011 Cumartesi 11:01

Fedakar anne kızına ikinci kez can verdi

Konya'da bir anne, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 3 yıldır diyalize bağlanan ve yaşaması için nakil gereken genç kızının çektiği acıya daha fazla dayanamayıp böbreğini verdi.
     Konya'da bir anne, kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 3 yıldır diyalize bağlanan ve yaşaması için nakil gereken genç kızının çektiği acıya daha fazla dayanamayıp böbreğini verdi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 21 yaşındaki Menekşe Acar'a 5 yıl önce kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu.
     Yapılan ilaç tedavilerinden sonuç alamayan genç kız, 3 yıl önce haftanın 3 günü 4'er saat diyalize girmeye başladı.
     Gün geçtikçe rahatsızlığı ilerleyen ve günlük ihtiyaçlarını gidermede zorluk çeken Menekşe Acar'ın imdadına annesi İlkay Acar (45) yetişti.
     Anne İlkay Acar, yaşaması için böbrek nakli şart olan kızına böbreğini hiç düşünmeden vermek için gerekli tahlilleri yaptırdı.
     Doku ve kan grubunun uyması sonucu İlkay Acar'dan alınan böbrek, kızı Menekşe'ye Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde başarıyla nakledildi.
    
     -''YETER Kİ KIZIM YAŞASIN''-
    
     Beş çocuk annesi İlkay Acar, kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan kızının yaşaması için bugüne kadar ailece ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
     Kızına böbrek vermek için gerekli tahlilleri yaptırdığını, kendisinin doku ve kan grubunun uyması sonucu hiç vakit kaybetmeden böbrek nakli için operasyonun gerçekleştiğini ifade eden Acar, ''Kızıma benden alınan böbrek başarıyla nakledildi. Menekşe'yi hayatta tutabildiğim için çok mutluyum. Çünkü kızımın gözümün önünde günden güne erimesine seyirci kalamazdım. Bu yüzden böbrek sırasını bile bekleyemedim. Ben sağken çocuklarımın üzülmelerine ve acı çekmelerine dayanamam. Kızımın yaşaması için ne gerekiyorsa seve seve yapmaya hazırım. Yeter ki kızım yaşasın'' diye konuştu.
     Annesinin böbreğiyle hayata tutunan Menekşe Acar ise hastalığı boyunca, çok zor günler geçirdiğini ancak ailesinin desteğiyle tüm zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını bildirdi.
     Hastalığı boyunca hiç yanından ayrılmayan ve kendisine sürekli moral veren annesinin böbreğiyle ikinci kez hayat bulduğunu anlatan Acar, ''Gözümü açtığımda sanki dünyaya yeni gelmiş gibiydim. Hemen kana kana su içmek ve annemi görmek istedim. Annemin hakkını nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum. İyi ki annem var''dedi.
     Ameliyatı gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, kronik böbrek yetmezliği çeken hastaları Menekşe Acar'a annesi İlkay Acar'dan alınan böbreğin kapalı yöntemle başarılı şekilde nakledildiğini vurguladı.
     Erikoğlu, hastanın ve annenin sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA