• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fazıl Sayın hakaret davasında karar
11 Mayıs 2016 Çarşamba 11:43

Fazıl Say'ın 'hakaret' davasında karar

Piyanist Say'ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ali Emre Bukağılı'ya hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Piyanist Fazıl Say'ın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda Ali Emre Bukağılı'ya hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Fazıl Say ile müşteki Ali Emre Bukağılı katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Sanık Say'ın avukatı Meltem Akyol, müvekkilinin Twitter'daki paylaşımlarının sadece genel bir eleştiri ve düşünce açıklaması niteliğinde olduğunu belirterek, "Hakaret kastı yoktur. Bu nedenle beraatini talep ediyoruz." dedi.

Müşteki Bukağılı'nın avukatı Gücan Karakaş da, "Savunmaya katılmak mümkün değildir. Sanık dava, duruşma günü, tarihi ve açık açık müvekkilimin isim ve soy ismini vererek müvekkilime hakaret etmiştir. Sanığın savunmalarında açıkçası yanlış anlaşıldığını söylemesini beklerdim fakat huzurda da müvekkilime hakaret etmeyi sürdürmüştür. Söylenen sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığı ve açıkça hakaret suçunu teşkil ettiği, sunmuş olduğumuz yargıtay kararları ile sabittir." diye konuştu.

Mahkeme hakimi, yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olduğu gerekçesiyle Fazıl Say'ın beraatine karar verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA