• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatma Toru: İyi eğitim en önemli milli davamızdır
16 Eylül 2018 Pazar 15:26

Fatma Toru: İyi eğitim en önemli milli davamızdır

Yeni eğitim öğretim yılının bütün Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyen Başkan Fatma Toru “Günümüzde ekonomik ve siyasi gücün temel kaynağı eğitimli, girişimci cesur bireylerdir. Bu nedenle en büyük milli davamız eğitimdir” diye konuştu.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru yeni eğitim öğretim yılı ile bir mesaj yayınladı. Yeni eğitim öğretim yılının bütün öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlar getirmesini dileyen Başkan Fatma Toru mesajında şu görüşlere yer verdi; “  Bugün artık şunun da çok iyi farkına vardık ki, bir zamanlar tüm dünyaya her yönden nasıl mührümüzü vurduysak, gelecekte vurabilmemiz de, yine bilgi, birikim, emek ve eğitime vereceğimiz değerle mümkün olacaktır.  Öğrenmeyi öğrenmek önümüzdeki yüzyılın en önemli unsuru olacaktır. Günümüzde insan unsurunun yeniden geliştirilmesi, diriltilmesi ile Türkiye’nin ve dünyanın muhtaç olduğu insan tipinin üretilmesi için eğitim olmazsa olmazımızdır. Gelecekte var olmak isteyen medeniyetler insan unsurunu diriltmek ve geliştirmek mecburiyetindedirler.”

“GELECEK, İYİ YETİŞMİŞ NESİLLERİN OLACAKTIR”

Başkan Fatma Toru sözlerini şöyle sürdürdü; İnsanoğlu, yeryüzünde daha ilk adımlarını bile atmadan önce bile en değerli şey; “Bilgi ve tabi ki onun kaynağı ‘Eğitim…’ Toplumların gelişmişlik göstergelerinden biri de ‘Eğitimli Beşeri Sermayesidir…’ Günümüzde ekonomik ve siyasi gücün nihai kaynağı eğitimli, girişimci cesur bireylerdir. Bilgi güçtür. Bilgi olmadan ne oyun kurucu olabiliriz ne de oyun bozucu… Başkan Toru mesajını şöyle sürdürdü; “Büyük, Güçlü, Gelişmiş, Zengin ve Bağımsız Türkiye için iyi yetişmiş bir gençlik. İyi yetişmiş bir gençlik için ise tabi ki iyi bir eğitim… Övüneceğimiz en büyük eserimiz bu olacak bir gün inşallah. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının bu yolda atılmış en büyük adımlardan biri olması ümidiyle yeni yılın hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”    

“İYİ EĞİTİM, EĞİTİMİN VE ÇOCUKLARIN ÖZGÜRLÜKLERİ İLE BAŞLAR”

Eğitim gibi dünyanın önemli meselesinin sadece merkezi hükümetin değil, toplumun en küçük temel taşı olan aileden eğitimcilere, yerel yönetimlerden STK’lara kadar herkesin ‘Milli Davası’ olduğunu ifade eden Başkan Toru “Ülkümüz, bir medeniyetin yeniden ihyası. Bunun temelinde de tabi ki insanın yeniden inşası var.  İnsanımızı tek tip insan üretim modelinden kurtardığımız gün medeniyetimizi yeniden canlandırmaya başlayacağımız gün olacaktır. Her insana aynı eğitim modelinin uymayacağı aşikar çünkü. Türkiye son 16 yılda özgürlükler adına büyük adımlar attı. Çocuklarımızın ve onların eğitimlerinin önündeki prangaları kırdı. Kırmayada devam ediyor. Bundan sonrada devam edecektir. Çocuklarımızın istedikleri, arzu yada hayal ettikleri şekilde eğitimlerini en mükemmel şekilde sürdürmeleri bundan sonraki süreçte önümüzde duran en önemli meselelerden biri olacaktır. Bu engellerin kaldırılmasının da milletimizin en büyük beklentisi olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA