• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Terimden Slovenya maçı öncesi açıklamalar
04 Haziran 2016 Cumartesi 23:59

Fatih Terim'den Slovenya maçı öncesi açıklamalar

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi yarın Slovenya ile yapacakları son hazırlık maçının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi yarınSlovenya ile yapacakları son hazırlık maçının kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın yapılacağı Stozice Stadı'nda milli futbolcu Nuri Şahin ile basın toplantısı düzenleyen Fatih Terim, yöneltilen soruları yanıtladı.

Slovenya karşısında son test maçına çıkacaklarını aktaran Terim, "Rakibimiz, Avrupa Şampiyonası'na katılmanın ucundan dönmüş bir takım. Play-off etabında Ukrayna'ya kaybettiler. Slovenya karşısında ciddi bir hazırlık maçı oynayacağız. Biraz daha ötesi de olabilir. Biz, Slovenya'nın havasını, sahasını, kampını ve bütün özelliklerini seviyoruz. Avrupa Şampiyonası'na da buradan gitmek istedik." diye konuştu.

"Sorunlar hiç bitmiyor"

Avrupa Şampiyonası öncesi milli takımın durumuna değinen Terim, "Sorunlar hiç bitmiyor" derken, şunları söyledi:

"Çünkü biri biterken diğeri başlıyor. Birçok değişik kulüpten oyuncu çağırıyorsunuz. Oyuncuların kendi kişisel problemleri olabiliyor. Fiziksel problemleri de kattığınızda çok hassas bir noktaya geliyoruz. Sorunlar bitmiyor. Şimdi mesela Burak'ın sakatlığı ile uğraşıyorken, başka bir problemi çıktı. Bazı arkadaşlarımızın transfer konusu var. İmza atmamış bir oyuncunun muhakkak kafası ufak tefek oralara konsantre oluyor. O yüzden hepimiz buradayız ve sorun çözücü taraftayız. O yüzden basından da genel olarak anlayış bekleyen bir tavır içerisindeyiz. Bunları süratlice en sağlıklı şekilde halledebilen, yönetebilen bir ekibimiz de var. Zaten biz ülke olarak güllük gülistanlık işlere alışkın değiliz. Hiçbir şey olmazsa kendimiz çıkarırız. Turnuva yaklaştıkça problemleri en aza indirmek istiyoruz ama tamamen sorunları bitirmek mümkün değil."

"Emre Mor'un yerinde olsam, patlama yaparım"

Genç oyuncu Emre Mor'dan da övgüyle söz eden Terim, şöyle konuştu:

"Büyük yeteneği var ama eksikleri de bulunuyor. Daha yapması gereken çok şey, alması gereken çok yol var. Bir oyuncu için güzel şeyler yazılmasından şikayet etmem ancak öğrenmesi gereken çok şey olduğunu bilecek. Ümit ederim tam bir profesyonel yaşantı sürer. Çünkü Allah vergisi yeteneğin çalışmalarla desteklenmesi gerek. İnsanların bir yetenek karşısında heyecanlanmaları doğal. Eğitimini geri bırakmamalı. Büyüdükçe küçülmesini bilmeli. Ben Emre Mor'un yerinde olsam, bu kadar güzel iltifatlar sonrası Avrupa Şampiyonası'nda patlama yaparım."

"Ringde ve ring dışındaki duruşuyla fark yaratan biriydi"

Fatih Terim, vefat eden boks dünyasının efsane ismi Muhammed Ali'ye de basın toplantısında değindi.

Muhammed Ali'nin maçlarını izlemek için sabahın erken saatlerini beklediklerini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, "Dünyada birçok insanın sempati beslediği biriydi. Boks gibi şiddet içeren bir sporu estetik hale getiren, ringde ve ring dışındaki duruşuyla fark yaratan biriydi. Böyle bir iz bırakabilmek çok önemli. Ölümü nedeniyle büyük üzüntü duydum." ifadelerini kullandı.
 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA