• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Terimden sert açıklamalar!
07 Nisan 2013 Pazar 09:24

Fatih Terim'den sert açıklamalar!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Mersin İdmanyurdu maçında tribüne gönderilmesine ilişkin, "Burada bir itibarsızlaştırma operasyonu hissediyorum" dedi.

Tribüne gönderildiği için basın toplantısına katılamayan Terim, maçtan sonra stadın önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Terim, Galatasaray camiasının yapılanların farkında olduğunu belirterek, "Atıldıktan sonra tepki gösteriyoruz. Evet, topu yere vurdum. Eğer atılma sebebim buysa, hiç itirazım yok ancak insanı sinirlendirmek, delirtmek ve çıldırtmak böyle oluyor.

4. hakemler bizde 4. hakem değil, kulübe komiseri gibiler. Burada bir itibarsızlaştırma operasyonu hissediyorum. Önüne gelen bizi atacak mı? Var mı böyle bir şey. Haksız olduğumuz zaman söylüyoruz. Haklı olduğumuzu da belirtiyoruz" şeklinde konuştu.

Ligin 23. haftasındaki Orduspor maçının devre arasında hiçbir şey yapmamasına rağmen 3 maç ceza aldığını kaydeden Terim, şöyle devam etti:

"Küfür yok dediler, hakaret de yok. Bu kez centilmenliğe aykırı... Şimdi hiçbir şey yapmadan atıldım. Bu sefer atıldıktan sonra yaptım. Şimdi versinler. Hatta geçen seneden kalma 2 maç cezam daha var. Onu da koysunlar üzerine. Kimseye borçlu kalmayı sevmem. O alacakları da alsınlar da birileri konuşmasın. Çünkü Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu'ndan bir beklentimiz yok bizim. İtimadım da yok, güvenim de yok. Süleyman Abay, 4. hakemken yapamadığı bütün kompleksi bugün burada yapamaz. Ne yaptım ben? Kendisine dönerek topa vurmadım. Oyuncuma kızmadığımı kim söylüyor?"

-"Neyin ne olduğunu biliyorum"-

Oyundan atıldıktan sonra tepki gösterdiğini dile getiren Terim, "Ben bunları şampiyonluğa gidiyoruz, oluyoruz, olmuyoruz diye söylemiyorum. Ben 40 senemi verdim. Neyin ne olduğunu biliyorum. Benim gizli gündemim yok. Hangi gizli gündemlerin neler olduğunu bilecek kadar da tecrübeliyim. Onun için tabii ki atıldıktan sonra tepkimi göstereceğim. Hem mağlubuz hem de 10 kişiyiz. Topu ona doğru da vurmadım. 'Fatih Terim'i ben attım, prestijini sarsayım, itibarsızlaştırayım' diye bir şey yok. Hiçbir hakemimizle ilgili şu ana kadar konuşmadım. Bundan sonra devamlı olarak konuşacağım. Bir defa güvenim yok. Bazı şeylere güvenimiz kalmadı" diye konuştu.

Bugüne kadar hakem performansları hakkında değerlendirmede bulunmadığını belirten Fatih Terim, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz kötü oynayabiliriz. Bunun yargısı bize düşer. Oyuncu kötü oynayabilir ama hakem kötü oynayamaz. Hiç ağzımı açmadım. Avrupalı hakemlere konuştum. Bizimkiler hakkında yine konuşmadım. Geçeceksiniz Antalya'da bazı kararlar alacaksınız ve bizi örnek göstereceksiniz. Böyle bir şey yok. İnsani diyalogları her yerde koruyoruz. Schalke 04 maçında 3. golü attıktan sonra sahanın içinde en az 20 kişi vardık. 4. hakemle göz göze geldik. Gözünü kırpmakla yetindi, herkes de yerine geçti. Bunlar da kulübe bekçisi."

-"Bundan sonra bu işler için uğraşmaya devam edeceğim"-

Karşılaşmada yaşananlardan sonra artık daha hırslı olduğunu anlatan deneyimli teknik direktör, "Bundan sonra bu işler için uğraşmaya devam edeceğim. Eskiden daha da hırslıyım. Eğer Fatih Terim varsa, adaletin olduğu yerde vardır. Bazı taşeronlara bir lafım var. Geçen sefer benim ceza almam için 21 maça kadar çıkanlar vardı ya, o taşeronlar, ellerinden geleni arkasına koymasınlar. Biz kimseye seslenmiyoruz. Edebimizle, adabımızla ve efendiliğimizle çalışarak, bu ülkeye hizmet ederek devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Hislerini belli eden bir yapıya sahip olduğunu anlatan Terim, şöyle devam etti:

"Benim hakemlere hakaret etme hakkım yok ama topa vurdum. Nerede olursam olayım ben buyum. Hislerimi belli ederim. Bundan dolayı eğer ceza yiyeceksem devam... Ben buyum. Yalandan dolandan kalamam öyle. Bugün bir şey yapmadım ama atıldıktan sonra her şeyi yaptım. Bana yakışıp yakışmayacağını da ben bilirim. Ben kendime yakışanı yaparım. Onun cezasını çekerim ben. Herkes dikkatli olsun. Kimseye ağzımızı açmıyoruz ama Galatasaray camiası bu. Herkesi aklı selime davet ediyorum."

-"Bu yapılan bana değil, kulübüme verilen bir ceza"-

Maçın ardından basın toplantısına katılamamasını "komedi" olarak değerlendiren Terim, yapılanların kendisine değil, kulübüne verilen bir ceza olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Şu komediye bakın. Sokakta basın toplantısı düzenliyoruz. Zaten atılmışım. Bu yapılan bana değil, kulübüme verilen bir ceza. Benim kulübede olmamam takımıma verilen bir ceza. Halbuki eylemi yapan benim, bana ceza verilmeli. Rakam olarak da maç olarak da. Ceza aldığım için sahaya giremiyorum. Hakem kötü idare ettiğinde haftaya maç seyretmeyecek mi? Her türlü yanlış. Zaten Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşlarla, bazı gazetecilerle konuşmaya başlarlar. Onlar da daha evvel gündemimi geçen seferki gibi gizli olarak kamuoyuna aktarırlar. Hatta cezamı onlar daha önce bazılarına söylerler. Peki biz de mi bir karar alalım. Bu gazetecilerin ve televizyoncuların isimlerini alalım. Biz de mi böyle yapalım."

Atıldığı pozisyonda hakem Süleyman Abay'a değil, oyuncusu Hamit Altıntop'a kızdığını aktaran sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Atıldığım pozisyonda Hamit'e kızdım. 'Neden faul yapıyorsun?' dedim. Ben 2 senedir hakemler hakkında ağzımı açmıyorum. Avrupalı'nın hakkında konuşuyorum. İngiliz gazetesi, geçen hafta Manchester United maçıyla ilgili bana Cüneyt Çakır'ı sorduğu zaman 'verdiği kararların arkasındayız, bununla gurur duyuyoruz' dedim. Ama burada prestij kaybettiren, itibarsızlaştırmayı ön plana alan gizli bir iş var. Bir gündem var. Sadece bu değil, başka şey de var" değerlendirmesinde bulundu.

-"Öttüreceğin düdüğe dikkat edeceksin"-

Fatih Terim, Avrupa'da oynanan maçlardan örnek vererek, kendilerinin de bu oyunun birer aktörü olduğunu vurguladı. Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu benim herhangi bir hakeme hakaret etmemi, kötü söz söylememi gerektirmez. Eğer ben ona kötü söz söyleyip, atılmışsam her türlü cezaya razıyım. Gönderildikten sonra söyledim, hepsine söyledim. Bu, birikimin dışa vurması. Kolay değil arkadaşlar bu kadar emek veriyoruz. Öttüreceğin bir düdüğe dikkat edeceksin, görmedim, etmedim, yapmadım öyle bir şey yok. Biz sizi sayıyorsak, siz de bizi sayacaksınız. 'Fatih Terim'i attım', yok öyle bir şey. Zaten atıyorsun, herhalde böyle karar aldınız."

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in arkadaşı olduğunu ve kendisine güvendiğini anlatan Terim, "Geçen bizim maçımızdan sonra beyanat veriyor. 'Hakem mükemmel maç yönetti' diyor. Zekeriya Alp maçı televizyondan seyrediyor, buradan değil. Biz kötülüğe çalışmıyoruz ki, ben Türk futboluna adamışım kendimi. 40 senedir bu ülkeye hizmet ediyorum ama bundan sonra daha ciddi olarak etmeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

-"Rıdvan Dilmen'e cevap"-

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in televizyon programındaki söylemlerine de cevap veren Fatih Terim, "Buradan Rıdvan'a da bir sözüm var. Bana neyin yakışıp neyin yakışmayacağını ben bilirim. Ben de kendisine bu yaklaşımını yakıştıramadım. Dikkatli konuşsun. Yanlış yaptığımı veya doğru yaptığımı ben söylerim. Algıyı başka tarafa çevirmenin manası yok. O da kendine yakışanı yapsın" şeklinde konuştu. AA
.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA