• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Terim tüm ipleri kopardı
14 Ekim 2009 Çarşamba 08:44

Fatih Terim tüm ipleri kopardı

Terim, ölene kadar Milli Takım'ın hizmetinde olduğunu söyleyerek, bu dönem benim için bitmiştir dedi

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Terim, istifa haberleriyle ilgili kesin konuştu ve "Ben bir şey söyleyince bundan dönmem" dedi.

Terim konuşmasına şöyle başladı: "Yazılanları okuyorum, yorumları dinliyorum ve bunlara güüyorum. Siz ve bu ülke beni aşağı-yukarı çok uzun zamandır tanıyorsunuz. Ben bir şey söyleyince bundan dönmem, ayrılma ve veda kelimesinin anlamı çok açıktır."

"GÖREVİMİZ BİTMİŞTİR"

"Başkan Yazıcı çok doğru söylüyor, Sercan'ın sakatlığı vardı ve oynaması halinde ağır bir sakatlığı olur dedim. Başkanımız ile bunu konuştum sabah ama bana kimse ne olduğunu sormuyor. Benim adıma herkes düşünüyor ve ifade ediyor. Ancak Fatih Terim basit ve anlaşılır bir şey söyledi. Bir turnuvaya başladık bunu güzel bir şekilde bitirelim istedim. Bu nedenle yarın veda maçım olduğunu söyledi. Bu da ayrılmanın, görevine devam etmemenin Türkçe açıklamasıdır. Arkadaşlarımız bunu farklı şekilde yorumluyor, bana soran ve teyit ettiren yok. Sayın Başkan'a da soran yok. Daha başka şeyler de söylüyorduk ama bunun gereği yok. Başka bir şekilde de görevin devamı yok. Bu alınmış bir karardır ayrıca çok da profesyonelcedir. Görevimiz bitmiştir, değerli başkan ve yönetimimiz de kabul etmiştir. Maçımız bittikten sonra zaten bazı şeyleri pazartesi günü daha geniş bir açıklama yapacağım. Onun dışında başka şeyin imkanı yok."

"HİZMETİMİZ ÖMÜR BOYU DEVAM EDECEK"

Fatih Terim, bir soru üzerine şöyle konuştu: "Galatasaray'da çalışmıyacağım demiştim ve söylediklerimi yerine getiriyorum. Arkadaşlarımla beraber çok önemli zaferlere imza attık. Bir arkadaşım şunu söylemişti, zaferler hasarsız kazanılmaz. Biz de onları böyle düşünelim, bunları da hasar olarak düşünelim. Türk Futbolu'na hizmetimiz ömür boyu devam edecek. Görevler bırakılır, başkaları gelir onlara yardımcı olunur ama futbolumuza yardımı her şekilde yaparım. Şu anda bulunduğum konum bilgimin, birikimimin, yaşımın, sağlığımın en önemli çağındayım. Bu nedenle başka taraflarda gelişim veya yeni bir rol biçme olmaz. Bu nedenle her şeyin kararını ben veririm ama arkadaşlarımızın bazı düşünceleri oluyor."

"HATIR NEDENİYLE DEVAM ETTİM"

Mahmut Özegener ile konuşması ile ilgili de Terim şunları şöyledi: "Gerek Mahmut Özgener gerekse diğer yönetim kurulu üyeleri her zaman, özellikle son bir iki ayda hocam devam edelim dediler. Maçın öncesinde Mahmut Bey soyunma odasına geldi, hocam ricam ediyorum kalın dedi, ben de başkanım bakarız dedim ama tamam demedim. Tabii ben yarın maçtan sonra da bırakabilirdim. Ben EURO 2008'den önce de bırakmıştım ama hatır nedeniyle devam ettim. Daha evvel konuştuğumuz gibi bundan sonra da konuşacağız. Maçtan sonra Mahmut Başkanla görüşmedik."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA