• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Sultan Mehmetten mektup var!
16 Mart 2014 Pazar 11:44

Fatih Sultan Mehmet'ten mektup var!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi örnek bir proje ile çocuklara kültürel değerleri öğretiyor.

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi örnek bir proje ile çocuklara kültürel değerleri öğretiyor. 
Sabır, saygı, sorumluluk, yardımseverlik, adalet, dostluk, doğruluk ve özdenetim gibi 8 başlıca değeri çocuklara aşılamayı hedefleyen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) ile öğrenci, anne-baba ve öğretmenler de dahil olmak üzere 2 milyon kitap dağıtımı yapıldı. İmzalanan protokol ile 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi için Selçuklu’da hayata geçirilen proje Selçuklu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde devam ediyor. Proje tanıtımı için düzenlenen toplantıda öğrencilere “Doğruluk” temalı kitapları dağıtan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bu proje ile öğrencilere temel değerleri eğlenceli bir yolla anlatmaya çalışıyoruz. Sadece öğrenci ile sınırlı kalmayıp anne-baba ve öğretmenleri de eğitmeyi hedefledik. Öğrencilere Mevlana, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Einstein, Fatih Sultan Mehmet gibi tarihi isimlerden temsili mektuplar göndererek doğruluk örnekleri veriyoruz. İlk etapta 2 milyon kitap dağıtımı yaptık. Önümüzdeki senelerde ise hedefimiz 5 milyon kitap dağıtmak" diye konuştu.
Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) imzalanan protokol ile 2013-2014 eğitim-öğretim dönemi için Selçuklu’da hayata geçti. Bu yıl ikinci yılına giren Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’nde belirlenen 8 temel değer konularında her ay öğrenci, öğretmen ve velilere kitaplar dağıtılıyor. Ayrıca 8 ay boyunca düzenlenecek 23 etkinlikle projenin farkındalığı arttırılarak Selçuklu’da bulunan 112 okulda, 85 bin öğrenci, 4 bin 300 öğretmenin katılımı sağlanacak.
Proje kapsamında Mart ayında "Doğruluk" temasının işlendiğini anlatan Başkan Altay, Bosna Hersek Mustafa ve Fevzi Serin İlköğretim Okulunu ziyaret etti. “Öğrenciye Mektup” isimli etkinlik çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet'ten bir öğrenciye gönderilen mektubu teslim etti. Her ayın değeriyle ilgili bir mektubun okullarda rastgele seçilen öğrencilerin adına gönderildiğini anlatan Altay, proje sürecinde öğrencilerin daha etkin rol almalarının amaçlandığı etkinlikle, öğrencilerin okullarında ve diğer çevrelerinde değerlerle ilgili konularda dikkatlerinin çekilerek farkındalık oluşturulması, odak değerler konusunda sorumluluk duygularını güçlendirmek, öğrencilerde topluma mal olmuş kişilere karşı saygı, sevgi ve bilinç geliştirmek, kaybolmuş bir iletişim kültürü olan “mektuplaşmayı” canlandırmak gibi amaçlar yer alıyor.
“Öğrenciye Mektup” isimli etkinlik çerçevesinde Mevlana, Yunus Emre, Nasrettin Hoca, Einstein gibi tarihe ve topluma mal olmuş kişilerin ağzından yazılmış mektuplar ders saati içerisinde özel kurye tarafından öğrenciye ulaştırılıyor. Kendisine sürpriz yapılan öğrenciler önemli şahsiyetlerden gelen ve içerisinde birçok öğüdün yer aldığı mektubu tüm sınıfa okuyor. Proje kapsamında Selçuklu İlçesi’nde okulların 3 ve 8. sınıf öğrencileri için uygulanan “öğrenciye mektup” etkinliği çerçevesinde şu ana kadar adalet, saygı, dostluk değerlerinin anlatıldığı mektuplar öğrencilere ulaştı. Eğitim dönemi sonuna kadar toplamda 4 bin 800 mektup öğrencilere ulaşacak.

TURİZM VE KÜLTÜRE YATIRIM
Selçuklu Medeniyetinin miraslarını korumak ve gelecek kuşaklara aktarma adına yatırım ve projeler geliştirdiklerini anlatan Başkan Altay, "Sille’de tarihi mekanların gün yüzüne çıkması, turizme kazandırılması ve yeniden canlanması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında; Aya Elenia Müzesi, Mormi, Orta, Çay, Ak, Karataş ve Mezaryaka Camii restorasyonları tamamlandı. Koruma amaçlı imar kapsamında yürütülen çalışmalar, dini yapı restorasyonları, Sille Barajı projesi ve diğer çalışmalarla Sille, hoşgörü ve inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olmaya başladı. 2013 yılında Sille bölgesine yerli ve yabancı 500 binden fazla ziyaretçi geldi. Hedefimiz yeni düzenleme ve yatırımlarla 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak" diye konuştu.
Kültürel hizmetler kapsamında inşaatına başladıkları teknik altyapı ve donanım olarak Türkiye’ye örnek olan Kongre Merkezi’nin yüzde 55’inin tamamlandığını anlatan Altay, "Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olan Selçuklu Kongre Merkezinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tamamlandığında Konya’nın kongre turizminde önemli bir eksikliği giderecek olan Selçuklu Kongre Merkezi, mimarisi ve teknik donanımıyla Türkiye’ye örnek olacak. Yaklaşık 63 milyon TL bedelle ihale edilen ve Selçuklu Belediyesi’nin en büyük yatırımı olan Selçuklu Kongre Merkezi’nin, fiziki gerçekleştirme olarak yüzde 55’i tamamlandı. Toplam 18 salonun bulunduğu kongre merkezinde, 2 bin kişinin aynı anda gösterileri seyredebileceği kongre ana salonu bulunacak. Bu salon tüm gösterilerin rahatça yapılabileceği sahne ve sahne arkası ekipmanlara sahip olacak. 800 kişilik kapasitesi ve hareketli orkestra çukuruyla, tiyatro ve gösterilerin yapılabileceği bir tiyatro salonu da mevcut. Yine bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği ve ihtiyaç duyulduğunda iki veya üçe bölünebilen bir balo salonu bulunmakta. Ayrıca 15 kişiden 200 kişiye kadar farklı kapasitelere sahip ayrı 15 salon yer alacak" şeklinde konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA