• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Sultan Mehmet gönülleri de fethetmiştir
28 Mayıs 2012 Pazartesi 13:34

Fatih Sultan Mehmet gönülleri de fethetmiştir

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İstanbulun fethinin 559. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İstanbul’un fethinin 559. Yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Sorgun, tarih boyunca birçok zafer kazanan ve sahip olduğu medeniyetlerin zenginlikleriyle dünya tarihine yön veren Türk milletinin en büyük adımlarından birinin İstanbul’un fethi olduğunu dile getirdi.

İstanbul’un fethinin 559. Yıldönümü, Türkiye’nin birçok yerinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da fethin yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Başkan Ahmet Sorgun, fethin Türk ve İslam coğrafyası için büyük önem taşıdığını ifade etti. Fatih Sultan Mehmet’in sadece İstanbul’u değil, gönülleri de fethettiğini belirten Sorgun açıklamasının devamında ise şunları dile getirdi;

“Tarih boyunca birçok zafer kazanan sahip olduğu medeniyetlerin zenginlikleriyle dünya tarihine yön veren Türk milletinin en büyük adımlarından biri de İstanbul’un fethidir. Müjdelenen kutlu fetih ve sonrasında yaşananlar, milletimizin insanlığa sunduğu hoşgörü ve güzelliklerin en eşsiz örnekleridir. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul’a ayak basar basmaz, bugün insanlığın hasret kaldığı hoşgörüyü tüm dinlere göstermiş, herkesin inancının emrettiği biçimde serbestçe yaşayabilmesi için devletinin tüm imkânlarını seferber etmiş, din ve vicdan hürriyetine dokunmayarak can, mal güvenliklerini teminat altına almıştır. Bu sayede İstanbul, Türk – İslam medeniyetiyle buluşmasından sonra hoşgörünün, barışın, aklın, bilimin ve özgürlüğün merkezi, adeta uzlaşma kültürünün tüm dünyaya yayıldığı bir memba haline gelmiştir. Gençliğimizin ve nesillerimizin fetih ruhunu kaybetmemesini diliyor, İstanbul’un fethinin 559. yıldönümünü tekrar kutluyorum. Dünya kentini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere tüm ecdadımızı da rahmet ve minnetle anıyorum.”
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA