• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fatih Akının beklenen filmi Soul kitchen vizyonda
03 Ocak 2010 Pazar 14:50

Fatih Akın'ın beklenen filmi 'Soul kitchen' vizyonda

2009 Venedik film festivali jüri özel ödülünü alan "Soul kitchen" sinemalarda.. Filmin fragmanını ve fotograf galerisini görmek için tıklayınız.

    Duvara Karşı filmi ile Altın Ayı kazandıtan sonra uluslararası sinema dünyasında yıldızı parlayan yönetmen Fatih Akın, Almanya - Türkiye hattında geçen Yaşamın Kıyısında filminden sonra Soul Kitchen adlı bir komediyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Akın'ın yapım firması Corazon Internatioal'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, Soul Kitchen'ın çekimlerinin geçen ekim ayında başlayarak aralık ayına dek Hamburg ve Bremen'de yapıldığı belirtiliyor. Filmde günümüz Alman sinemasının şu aralar yıldızı olan ve Hollywood filmlerinde de sıkça kendisine rastladığımız genç aktörler Moritz Bleibtreu ile Adam Bousdoukos, Birol Ünel, Anna Bederke, Lucas Gregorowicz, Demir Gökgöl, Wotan Wilke Möhring, Pheline Roggan, Dorka Gryllus, Marc Hosemann ve Cem Akın rol alıyor. İlk filmi Kısa ve Acısız'dan sonra farklı türlerde film çekebileceğini göstermek amacıyla Temmuz'da'yı çeken Fatih Akın, Türkiye'de de gösterime giren, Kebab Connection'ın senaryosunu yazarak komedi ve romantik komedi türlerinde kaleminin ne kadar sağlam olduğunu da göstermişti.

Soul Kitchen'ı da bu kategoride değerlendirmek mümkün. Akın filmde, Türk sevgilisi Almanya'dan Şangay'a taşınan ve Soul Kitchen adlı işlettiği restoranda işleri pek yolunda gitmeyen Zinos'un hayatını düzene sokmak için verdiği mücadeleyi anlatacak. Tabii Akın'ın insan merkezli, kültürlerarası diyalogdan beslenen sinemasının temel unsurlarının da Soul Kitchen'a iştirak edeceğine dair kuşkumuz yok. Filmin bu yıl seyirciyle buluşması planlansa da kesin tarih belli değil. Lakin, Akın'ın Yaşamın Kıyısında'dan sonra, memleketi Trabzon'un Çamburnu'ndaki katı atık depolama alanının yarattığı çevre tahribatını anlatan Cennetteki Çöplük belgeselini daha önce izleme şansımız olduğunu belirtelim.
 
İşte Soul Kitchen' dan öne çıkan kareler..
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA