• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fas heyeti Başkan Akyüreki ziyaret etti
22 Aralık 2011 Perşembe 13:01

Fas heyeti Başkan Akyürek'i ziyaret etti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fasın eski başkenti Fes Şehrinden Konyaya gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyüreki ziyaret etti.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Fas’ın eski başkenti Fes Şehri’nden Konya’ya gelen heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i ziyaret etti.
 
Fes Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mohammed Habbab, Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkanı Fouad Zıne Filali, Fes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Başkanı Es Said Ben Ammar Emrani ile ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım’ı Büyükşehir Belediyesi Akyokuş Tesisleri’nde ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Ülkeler arası mesafelere rağmen gönüllerin bir olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, ziyaretin ülkeler arası ilişkilerin yanında şehirler arası ilişkilere de katkı sağlayacağını ifade etti. Bütün insanların kardeş olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Öncelikle yakın dostların daha sıkı işbirliği içinde olması gerekir. Konya olarak hem Fas Devleti ile hem de Fes şehri ile yakın ilişkiler kurmak istiyoruz” dedi.

KONYA IŞIK SAÇAN BİR ŞEHİR

Fas’ın Fes şehri Milletvekili Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mohammed Habbab ise, Konya’da gördükleri ilgiden son derece memnun olduklarını söyledi. Fes ile Konya arasında birçok alanda ilişkilerin gelişmesini istediklerini kaydeden Habbab, Konya’nın maneviyatla medeniyeti birleştiren bir şehir olduğunu kaydetti. Konya’daki tarihi ve kültürel yapının tüm alemi kuşattığını vurgulayan Habbab, “Konya, tüm mesafeleri toplayan bir merkezdir. Batı’ya ve Doğu’ya ruh veren, ışık saçan bir şehirdir. O sırrı, o güzelliği koruyan, yaşatan ise böyle insanlardır” diye konuştu.

Konya ile ticari ilişkilerin gelişmesi için ilk adımı attıklarını dile getiren Mohammed Habbab, belediyeler arası ilişkileri geliştirerek Konya’nın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda Başkan Akyürek, Habbab’a Arapça Mesnevi hediye etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA