• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Faruk Çelik konuya açıklık getirdi
11 Haziran 2012 Pazartesi 23:19

Faruk Çelik konuya açıklık getirdi

Bakan Çelik,memura performans sistemi getirileceği haberlerine açıklık getirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurlara performans sistemi getirileceği ile ilgili haberlere açıklık getirdi. Çelik, sosyal taraflarla görüşülmeden bu konunun yasalaşmayacağını söyledi.
Faruk Çelik, yasa çıkmadığı için yapılamayan yaklaşık 800 iş yerindeki toplu iş sözleşmesi sorununun da çözüleceğini söyledi.
İLO'nun 101. Konferansı
Uluslararası Çalışma Örgütü'nün 101'inci Konferansı İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı. Konferansa 185 ülkeden işçi, işveren ve hükümet temsilcileri katılıyor. Türkiye'yi konferansta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik temsil ediyor. Geniş bir Türk sendika heyeti de konferansa katılıyor.
"Sosyal Taraflarla Konuşulacak"
Konferansın başlangıcında Genel Kurul'a hitap eden Çelik, mmurlara performans sistemi getirileceği haberlerine açıklık getirdi.
Çelik, şunları söyledi:
"Sanki bir şey tamamlanmış da hemen devreye girmiş ve girmek üzereymiş gibi lanse ediliyor. Sosyal taraflarla bu konu gündeme gelmeden böyle bir yasanın olgunlaşması mümkün değil. Teknik düzeyde çalışmalar sürdürülüyor. Burada hem performansı dikkate alan hem de nitelikli personeli ülkenin her yerinde eşit bir şekilde dağılımını içerecek olan bir yaklaşım olmalıdır."
"Gün Değil Saatler Bile Bizim İçin Önem Taşıyor"
Meclis gündeminde olan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın meclis tatile girmeden en kısa zamanda çıkarılacağını da ifad eden Çelik, "Artık bunu bekletmenin bir anlamı yok. Çünkü endüstriyel ilişkilerimize çok zarar vermeye başladı. Şu anda 800'e yakın yetki belgesi, yetkilendirme işlemi yapılamıyor. Bu artık sürdürülebilir bir noktada değil.. Adeta zamanla yarışıyoruz, değil gün hafta bizim için bu yasanın çıkması açısından saatler bile önem arz ediyor" şeklinde konuştu.
Faruk Çelik, Cenevre'deki temasları çerçevesinde İranlı ve Meksikalı meslektaşları ile de birer görüşme yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA