• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Farklı Saç Ekimi Çeşitleri Var mı? Hangi Prosedür Sizin İçin İdeal?
23 Eylül 2021 Perşembe 15:18

Farklı Saç Ekimi Çeşitleri Var mı? Hangi Prosedür Sizin İçin İdeal?

Farklı Saç Ekimi Çeşitleri Var mı? Hangi Prosedür Sizin İçin İdeal?

 

Modern zamanlarda saç ekimi ilk olarak 1930'lu yıllarda Japonya'da gerçekleştirilmiştir. 1950 yılında batı dünyasına girmiş ve saç ekimi operasyonları yapılmaya başlanmıştır. Saç ekimi işlemleri günümüz teknolojisinin kullanımı ile birlikte birçok teknikle karşılaşmış ve değişerek gelişmiştir. Saç ekimi artık cerrahlar tarafından en iyi saç ektirme merkezi ve kliniklerinde yaygın olarak yapılmakta ve tavsiye edilmektedir.

Saç dökülmesi, özellikle erkekler için büyük bir endişe, panik ve stres kaynağıdır. 35 yaşına gelindiğinde, Avrupalı erkeklerin üçte ikisi bir dereceye kadar kayda değer saç dökülmesi yaşar. 50 yaşına kadar, erkeklerin %85'ine kadar önemli ölçüde incelmiş saçları vardır. Saç çizgilerini yeniden kazanmanın, kelliği durdurmanın ve özgüveninizi geri kazanmanın cazibesi FUE saç ekimini popüler bir cerrahi seçenek haline getiriyor.

2000'li yıllarda her şey dahil paketlerle sunulan uygun fiyatlı saç ekim tedavileri özellikle Türkiye'de çok yaygın ve popülerdi. Türkiye’nin en iyi saç ekim merkezleri ile İstanbul bu tür tedavilerde her zaman ön planda olmuştur.

Saç ekimi operasyonunu gerçekleştirmenin 3 ana yolu vardır:

  • Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE)
  • Foliküler ünite nakli (FUT)
  • Doğrudan saç ekimi (DHI)

En iyi Saç Ekim Merkezleri ve Saç Ekimi Teknikleri

FUE saç ekimi, saç derisinin saçsız bölgelerine ekilebilmesi için donörden tek tek saç foliküler üniteleri çıkarılarak gerçekleştirilir. FUE greftleri, mikroskobik olarak donör bölgeden seçici olarak çıkarılır. 

Bu prosedür manuel olarak veya otomatik ve robotik yöntemler kullanılarak gerçekleştirilebilir. Robotik saç restorasyon cihazları, FUE prosedüründe cerraha yardımcı olmak için kameralar ve robotik kollar kullanır. Bu yöntem dünyada ve Türkiye'de en yaygın kullanılan yöntemdir. Bu yüzden en iyi saç ekim merkezi ve klinikleri turist akınına uğramaktadır.

FUT, foliküler ünite transplantasyonu anlamına gelir ve "Şerit Cerrahi, Şerit Saç Ekimi" olarak da bilinir– Bir şerit saç ekimi (FUT), kafa derisindeki (normalde başın arka ve yanları) donör alanından bir şerit çıkarılarak gerçekleştirilir.

Deri şeridinin çıkarılmasını takiben, cerrahi yara dikilir veya zımba ile kapatılır.Folikülergreftler daha sonra şeritten mikroskopik olarak çıkarılır ve kafa derisinin saçsız bölgelerine nakledilir.Strip yöntemi cilt üzerinde doğrusal bir iz bırakır. Donöralan ve saç ekimi prosedürlerini yapmanın daha geleneksel yolu olarak kabul edilir.

Doğrudan Saç ekimi (DHI), tekligreftler halinde alınır, 0,6 ila 1mm kalınlıklarında bu işlem için tasarlanmış ve imal edilmiş bir cihaz olan CHOI PEN ile saç ekimi yapılacak bölgeye nakledilir. 

Bu yöntem için herhangi bir delik veya kesi gerekmez. Öncekilerden farklı olarak bu süreç onlara göre daha uzun sürer, bu da hastanın ve doktorun daha dikkatli olmasını gerektirir, ayrıca multitool kullanımından dolayı saç ektirme fiyatları daha yüksektir.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA