• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fahri müfettişler hakkında açıklama yaptı
13 Mart 2013 Çarşamba 16:46

Fahri müfettişler hakkında açıklama yaptı

Konyada Trafik Platformu Toplantı'sında konuşan il Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, son zamanlarda fahri müfettişlerle ilgili yanlış şeyler yazıldığını belirterek, Konyada bin civarında fahri trafik...
Konya’da Trafik Platformu Toplantı'sında konuşan il Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, son zamanlarda fahri müfettişlerle ilgili yanlış şeyler yazıldığını belirterek, Konya’da bin civarında fahri trafik müfettişi olduğunu ve ortalama bir kişinin ayda 2 ceza yazdığını ifade etti.
Trafik Platformunun 2012 yılı değerlendirme toplantısı Konya Polisevinde İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal başkanlığında yapıldı. Toplantıda, 2012 yılında meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yanı sıra yapılan ihlallerle ilgili derlenen istatistik bilgiler verildi.
Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da, son zamanlarda tartışma konusu olan ve yanlış anlaşılan fahri müfettişler konusuna değindi. Konya’da normalde bin 200 civarında fahri trafik müfettişi olması gerektiğini ancak şu anda bin fahri trafik müfettişinin bulunduğu ifade eden Namal, "2012 yılında bu müfettişlerimiz 27 bin civarında ceza yazmış. Yani bir ayda ortalama 2 ceza kesmişler. Bu arkadaşlar belirli şartları tamamlamış ve hiçbir ücret almadan karşılıksız kamu yararına çalışıyorlar. Son zamanlarda çıkan bazı olumsuz yazılar oldu. Ücret alıyorlar mı, komisyon alıyorlar mı diye soruldu? Fahri trafik müfettişleri kesinlikle hiçbir ücret almadan görev yapıyor. Aslında Konya'daki fahri trafik müfettişlerini tebrik etmek gerekiyor. Türkiye genelinde başarılı bir çalışma sergiliyorlar” dedi.
Emniyet Müdürü Namal, fahri trafik müfettişlerinin yazdıkları tutanakları da denetlediklerini ve olumsuz bir şey çıktığında iptal ettiklerini de sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA