• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebookun gizli özellikleri
30 Haziran 2012 Cumartesi 21:40

Facebook'un gizli özellikleri

Facebook'un çok fazla bilinmeyen, kenarda köşede kalmış 4 özelliği haberimizde..
Çoğumuz Facebook'u sıkça kullanıyoruz. Ancak sosyal Ağın sunduğu seçenekleri çoğumuz ya kullanıyor, ya da bilmiyor. Ancak bu seçenekler, Facebook deneyiminizi kolaylaştırarak daha eğlenceli bir hale getirebilir, aynı anda gizliliğinizi de artırabilir. Bu yazımızda çok fazla bilinmeyen 4 Facebook ipucunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Mesaj iletme: Facebook'daki mesaj dizilerini kopyala/yapıştır yoluyla paylaşmanız, çok da kolay olmayabilir. Bu sorunun farkında olan Facebook, mesaj iletme özelliği sayesinde bir mesaj dizisiniz istediğiniz bölümünü kolaylıkla paylaşmanıza izin veriyor.
Tüm yapmanız gereken, İşlemler menüsünden İlet'e tıklamak. Size hangi mesajları göndermek isediğiniz sorulacaktır. Göndermek istediğiniz mesajların yanındaki kutucuğu işaretleyin ve üst taraftaki İlet düğmesine tıklayın.

Bu arada, arkadaşlarınızın mesajlarını iletmeden önce onlardan izin almanız, arkadaşlarınızın gizliliği açısından yerinde bir davranış olacaktır.

Kişi listeleri: Facebook, kişilerinizi gruplandırmanızı sağlayan "Listeler" adında bir özelliğe sahip. Ancak bir ankete göre kullanıcıların yüzde 72'si bu özelliği kullanmıyor. Facebook listeleri ile iş, okul, aile, arkadaşlarınız gibi hayatınızın farklı alanlarında bulunan kişileri ayırabilir, paylaşımlarınızı kimlerle yapacağınızı daha kolay seçebilirsiniz.

Facebook'ta bir kişi listesi oluşturmak için sol taraftaki Arkadaşlar'a tıklayın. Burada Facebook'un size sunduğu bazı listeleri göreceksiniz. Dilerseniz bu listeleri kullanabilir, veya Liste Oluştur'a tıklayarak kendi listelerinizi ekleyebilirsiniz. Ardından tüm yapmanız gereken, bu listelere arkadaş eklemek olacak.

"Başkasının gözünden gör": Profilinizin herkese nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, Facebook'un "Başkasının Gözünden Gör" işlevi tam istediğiniz işi yerine getirecek. Profil sayfanızda kapak fotoğrafının hemen sağ alt tarafınada bulunan küçük çark simgesine tıklayın ve açılan menüden "Başkasının Gözünden Gör"e tıklayın.
Etiketlendiğiniz gönderileri yönetin: Facebook'da arkadaşlarınızın sizi görünmek istemediğiniz bir fotoğrafta etiketlemesi veya size şaka yapmaları gibi durumları göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Facebook'a her an erişemiyorsanız, etiketlendiğiniz gönderilerin onayınızdan geçmeden yayınlanmamasını sağlayabilirsiniz. Bunun için Gizlilik Ayarları'na gidin ve Özel'e tıklayın. Şimdi "Zaman Tüneli ve Etiketleme" seçeneğinin karşısındaki "Ayarları Düzenle" bağlantısına tıklayın. Açılan pencerede diğer kullanıcıların herkese açık olarak sizinle nasıl iletişime geçebileceğine dair ayarları düzenleyebileceksiniz.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA