• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook yaptı: Ne telefon ne bilgisayar!
12 Ekim 2017 Perşembe 16:11

Facebook yaptı: Ne telefon ne bilgisayar!

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg tarafından tanıtılan yeni sanal gerçeklik başlığı Oculus Go, herhangi bir bilgisayara veya telefona ihtiyaç duymuyor

Mark Zuckerberg, Oculus Go’yu mobil cihazlarla çalışan Google Daydream ve Samsung Gear VR ile çok güçlü bilgisayarlara bağlanması gereken Oculus Rift ve HTC Vive’ın arasındaki ideal noktada olarak tanımlıyor.

Oculus Go, Facebook’un 1 milyar insanı sanal gerçekliğe taşıma planının bir parçası. Ekstra bir cihaza gerek duyulmaması ise bunu hiç olmadığı kadar mümkün kılıyor.

Gear VR ve Google Daydream sanal gerçeklik başlıkları hem donanım gücü hem de görseller için güçlü bir akıllı telefona ihtiyaç duyuyor. Oculus Rift ve HTC Vive ise çok daha gerçekli bir deneyim sunarken, bu başlıkları çalıştırmak için çok güçlü bir PC’ye bağlamak gerekiyor.

Oculus Go, yalnızca içerisindeki donanımla ve dâhili hoparlörleriyle sanal gerçeklik deneyiminin yaşanmasını mümkün kılıyor. İsteyenler 3.5 mm jak girişini kullanarak kendi kulaklığını başlığa bağlayabilecek. Bugün Gear VR ile çalışan tüm uygulamalar ve oyunlar Oculus Go’da da çalışacak.

Başlığın herhangi bir cihaza bağlanma zorunluluğu duymaması, sanal gerçeklik deneyimini fiziksel açıdan daha ergonomik kılacak.

Facebook’un yeni sanal gerçeklik başlığının teknik özelliklerine dair bilinenler ise bir hayli sınırlı. Cihazın LCD ekranından 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunduğu belirtilirken, başlığın gücünü aldığı işlemci açıklanmadı.

Oculus Go’nun 2018 yılının başında 200 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkması planlanıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA