• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook Tasarım Değişikliğinden Vazgeçti
01 Nisan 2014 Salı 11:05

Facebook Tasarım Değişikliğinden Vazgeçti

Sosyalmedya sitesinin iddiasına göre Facebook test ettiği yeni tasarımdan vazgeçti. Facebook yakın zamanda herkes için geçerli hale getirdiği, görselleri ön plana çıkaran yeni haber kaynağı tasarımından önce farklı bir tasarımı test ediyordu. Ancak o tasarımından son anda vazgeçen Facebook'un bu kararı çok tartışılmıştı.

Facebook'un neden yeni tasarımından vazgeçtiği konusunda iddialar ortaya atılırken Facebook ürün tasarımcısı Julie Zhuo ortaya çıkan son bir iddiaya yanıt verdi. Zhuo'nun karşı çıktığı iddia bir UX tasarımcısı olan Dustin Curtis'ın yeni tasarımın reklam tıklamalarını azalttığı yönündeki açıklamaları.

Curtis, yeniden tasarlanan haber kaynağı tasarımında kullanıcıların profillerde ve etkinlik sayfalarında daha az vakit geçirdiğini ileri sürerken bunun gün sonunda kullanıcı davranışlarında değişime yol açtığı ve daha az reklam tıklamasını beraberinde getirdiği dile getiriyor. Curtis'e göre bu da Facebook için daha az reklam geliri anlamına geldiğinden sosyal medya devi bu tasarım değişikliğini rafa kaldırıyor.

(Yeni tasarım test sürecini geçseydi haber kaynağımız böyle gözükecekti)

Şimdiye kadar bu iddialara cevap vermeye yanaşmayan Facebook ise Curtis'ın bu çıkarımını yalanlamakla kalmıyor; çok da ilginç bir sebeple karşımıza çıkıyor. Facebook tasarımcısı Zhuo, bu tasarımdan vazgeçmelerinin sebebini yeni arayüzün kullanıcı bilgisayarlarının ekranlarına olan uyumsuzluğuyla açıklıyor.

Zhuo, hiçbir zaman hayata geçmeyen tasarımın eski ve daha az pahalı bilgisayarlarda kötü bir performans yarattığını söylerken yüksek çözünürlüklü 27 inç monitörlerde iyi sonuç aldıklarını ancak çoğu kişinin böyle pahalı ve kaliteli ekranlara sahip olmadıklarını belirtiyor. Hatta 10 inç netbook'larda bile tasarımın kötü görüntülendiğini tespit eden Facebook, çoğu kişi için kötü bir arayüz anlamına gelen ve sitenin zor kullanılmasına yol açacak bu tasarımı bu sebeple rafa kaldırdıklarını dile getiriyor.

Curtis'ın reklam gelirleri açıklamasına ise Facebook'un gelirlerini çok ciddiye aldığını ancak sırf reklamlardan para kazanmak için kullanıcılara kötü bir tasarım sunmayacaklarıyla cevap veriyor. Sonuç olarak Facebook kullanıcılarının kötü kaliteli ekranları sosyal medya devinin aylarca üzerinde çalıştığı tasarımını iptal ettirmiş gibi gözüküyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA