• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook şimdi yandı!
29 Haziran 2011 Çarşamba 11:42

Facebook şimdi yandı!

Dünyanın en büyük internet arama motoru şirketi olan Google, sosyal paylaşım ağı alanında Facebooka rakip olmak için kollarını sıvadı.

Google’ın ürün yönetimi başkan yardınmcısı Bradley Horowitz, “Google+ hizmetinin Facebook’a benzerlik göstereceğini, resimlerin, mesajların, yorumların ve diğer içeriklerin arkadaş grupları içinde güncelleneceğini” belirtti.

Google+ ayrıca Google’ın harita, görüntü gibi diğer hizmetleriyle iç içe olacak ve insanlara arkadaş grupları içinde sosyal bağlantılarını daha iyi organize etme imkanı tanıyacak.

Massachusetts merkezli Forrester Araştırma şirketinde analist olan Josh Bernoff, “İntihar girişimi olacak şekilde Facebook’tan pay kapmak yerine, Google+ bir niş içinde büyümeyi deneyecek… Bu bağlamda küçük bir başarı gösterme şansları bulunuyor” dedi.

İnternet kullanıcılarının fazla sosyal paylaşım ağlarında giderek daha fazla zaman harcamaları, Google’ın hizmetlerini ve reklamcılık satışlarını artırmaya itiyor. Öte yandan, dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook Mayıs ayıo verilerine göre insanların harcadığı toplam sürenin yüzde 13’ünü işgal ediyor. ComsScore şirketinin yaptığı araştırmaya göre Google’ın payı yüzde 10.

Hürriyet

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA