• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Facebook Nasıl Ortaya Çıktı
14 Ekim 2020 Çarşamba 15:51

Facebook Nasıl Ortaya Çıktı

Facebook Nasıl Ortaya Çıktı? Facebook’un Kurucusu Kimdir?

 

2004 yılında Harvard Üniversitesi’nde okumakta olan Mark Zuckerberg üniversitenin kendi bünyesinde öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilecek olan bir sosyalleşme sitesi geliştirdi. İlk başlarda basit bir server üzerinde hizmet veren bu sitenin adı Facebook oldu. Facebook adını insanların fotoğraflarının ve kendileri hakkında bilgilerin bulunmasından dolayı alıyordu. Türkçeye çevrildiğinde ise Yüz Kitabı şeklinde garip bir anlam çıkıyor.

Kısa süre içerisinde Facebook tüm Harvard Üniversitesi tarafından kullanılan bir site haline geldi. Öyle ki sitenin ünü hemen çevredeki diğer üniversitelere de sıçradı. Ancak diğer üniversiteler benzer siteler yapmak yerine veri tabanında çok daha öğrencinin kayıtlı olduğu Harvard Üniversitesi’ne ait Facebook’u kullanmaya başladılar. Çok fazla zaman geçmeden tüm Boston bölgesindeki okulların öğrencileri Facebook’a kaydoldular.

5a38e34e0f25442d60eb9346.jpg

Facebook’un bu durdurulamaz ilerleyişi ve kısa sürede popüler olması daha çok kişiye ulaşmasının da önünü açtı. 2006 yılına gelinde Facebook Amerika’daki herkesin kullanımına açıldı. Artık öğrenci olmayanlar da Facebook’u kullanabiliyorlardı. 2007 yılının başında ise tüm dünya Facebook’tan haberdar olmuş ve kayıt olmaya başlamıştı.

Günümüzde en çok üyesi bulunan sosyal medya platformu Facebook dünya genelinde en çok ziyaret edilen 2. site durumunda. İnsanların akıllarındaki en büyük korku ise bunca yıldır kullandıkları Facebook’un bir gün paralı üyeliğe geçmesi. Yakın zamanda Facebook çöpçatan hizmeti de yayına girecek.

Kaynak : teknoban

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA