• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eymür konuştu Perinçek korktu
22 Haziran 2009 Pazartesi 22:38

Eymür konuştu Perinçek korktu

Perinçek'in avukatları, Mehmet Eymür ile yapılan röportajın yayınının durdurulmasını istedi.
Perinçek'in avukatları, Sabah gazetesindeki, eski MİT daire başkanlarından Mehmet Eymür ile yapılan röportajın yayınının durdurulmasını istedi.

Eymür röportajı Perinçek'i rahatsız etti

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatları, Sabah gazetesindeki, eski MİT daire başkanlarından Mehmet Eymür ile yapılan röportajın yayınının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması için mahkemeye başvurdu.

İP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Basri Özbey'in hazırladığı başvuru dilekçesinde, 20 Haziran 2009'da Sabah gazetesinde yayımlanmaya başlanan ve halen devam eden Mehmet Eymür röportajında, ''Perinçek'e yönelik gerçek dışı ve kişilik haklarına ağır saldırılar içeren anlatımlarda bulunulduğu'' iddia edildi.

Davalıların, yayınla, İstanbul'da görülen ''Ergenekon'' davasını etkileme gayreti içine girdikleri savunulan dilekçede, dava dışında, aynı konuyla ilgili devam eden bir soruşturma daha bulunduğu, bu soruşturma bakımından var olan gizlilik kuralı ve kısıtlılık kararının da yayınla ihlal edildiği ileri sürüldü.

Dilekçede, yayının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmesi istendi.

50 BİN TL'LİK MANEVİ TAZMİNAT DAVASI

Özbey, başvuruda bulunmadan önce Ankara Adalet Sarayı önünde yaptığı basın açıklamasında da ''4 günden bu yana partisi ve Perinçek'e yönelik kampanya yürütüldüğünü, iftiralarda bulunulduğunu'' iddia etti.

''İstanbul'da görülen 'Ergenekon' duruşmasında, Eymür'ün ve Tuncay Güney'in sözlerinin yalan olduğunun ortaya çıktığını'' ifade eden Özbey, röportajı yayınlayan Sabah gazetesi ile Mehmet Eymür aleyhine İstanbul'da da 50 bin TL'lik manevi tazminat dava açtıklarını söyledi
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA