• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eylülde bankaların ücret saltanatı bitiyor
29 Temmuz 2013 Pazartesi 09:13

Eylül'de bankaların ücret saltanatı bitiyor

Vatandaştan 60 kalemde ücret alan bankaların keyfi uygulamaları Eylül'den sonra bitecek. Ücretlere neşter vuran yasanın Meclis açılır açılmaz çıkarılması planlanıyor.

Müşterilerinden 60 kalemde ücret alan bankaların saltanatı, Eylül ayından sonra bitecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kredi kartları ve bankaların aldığı ücretler ile ilgili düzenlemenin de içinde olduğu Tüketici Hakları Yasası'nı Meclis açılır açılmaz geçirmeyi planlıyor.

EKLEMELER OLABİLİR

Tüketici derneklerinden yapılan itirazlar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son çıkışı da dikkate alınarak, tasarıya yeni eklemeler yapılabileceği, bankaların aldığı ücretlerle ilgili daha detaylı bir düzenlemeye gidilebileceği belirtiliyor. Meclis Sanayi Komisyonu'nda kabul edilerek Genel Kurul'a gönderilen yasa tasarısıyla, bankaların kredi sözleşmeleri konusunda önemli değişiklikler getiriliyor. Ancak esas düzenleme, bankaların kafalarına göre aldığı işlem ücretleriyle ilgili olacak. Yeni tasarı, bankaların hangi işlemlerden ücret alacağı konusunda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu (BDDK) yetkili kılıyor. Tasarı Meclis'te görüşülerek yasalaştıktan sonra, bankaların hangi işlemlerden ücret alacağına BDDK karar verecek. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, Meclis açıldıktan sonra, tasarı üzerinde yapılabilecek değişikliklerle ilgili çalışma yapacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA