• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EXPO 2016 katılım sayısında rekor kıracak
07 Kasım 2015 Cumartesi 12:00

'EXPO 2016 katılım sayısında rekor kıracak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, katılacağı sözünü veren 41 ülkenin gelmesi durumunda EXPO 2016'nın katılım sayısı bakımından bir rekor olacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, katılacağı sözünü veren 41 ülkenin gelmesi durumunda EXPO 2016'nın katılım sayısı bakımından bir rekor olacağını söyledi.

Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'nın artık bir dünya markası olduğunu ve tüm dünyanın bu kenti konuştuğunu belirtti. Önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını ve bunları da başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Çavuşoğlu, tüm dünyanın gündeminde Antalya olduğunu ifade etti.

Gelecek yıl düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'ya da ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Antalyamız gerçekten son bir yıldır konuşuluyor. EXPO 2016'ya ev sahipliği yapıyor, bütün dünya bunu biliyor. Her yerde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler bunu anlattık. EXPO 2016 Antalya'ya 41 ülke katılacağının sözünü verdi. Eğer 41 ülke katılırsa EXPO katılım sayısı bakımında bir rekor olacak. EXPO için de çalışmalar devam ediyor. Antalya en güvenilir 20 şehir arasına da girdi. Antalya dünya çiçek açan şehirler yarışmasında dünya birincisi oldu. Bunlar Antalya'yı tüm dünyada konuşulan bir şehir haline getirdi."

"Siyasi ideolojilerini bir kenara bırakıp, oy verdiler"

Çavuşoğlu, Antalya'da seçimlerde rekor kırdıklarını ve milletvekillerinin yüzde 50'sini aldıklarını söyledi.

Bunun, Antalyalıların kendilerine ve AK Parti'ye olan güveninin sandığa yansıması olduğunu anlatan Çavuşoğlu, "Antalyalılar tarih boyunca hep böyle yapmıştır. Çocukluğumdan bu tarafa hatırlarım, ne zaman darbe olsa sonunda Antalyalılar gereken cevabı vermiştir. Türkiye'ye karşı bir tuzak kurulsa, engeller çıkarılsa, Antalyalılar ayağa kalkmıştır, Türkiye'yi güçlendirmek için koşmuştur sandıklara. Bu seçimde de böyle oldu, Antalya'da rekor kırdık" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA