• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evlerine kimlikle giriyorlar
12 Kasım 2011 Cumartesi 11:46

Evlerine kimlikle giriyorlar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evlerinin bulunduğu sokak Karadeniz Bölge Komutanlığı sınırları içindeki 50'yi aşkın vatandaş, nizamiye görevlilerine özel kimlik kartları göstererek evlerine gidebiliyor
 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evlerinin bulunduğu sokak Karadeniz Bölge Komutanlığı sınırları içindeki kalan 50'yi aşkın vatandaş, nizamiye görevlilerine özel kimlik kartları göstererek evlerine gidebiliyorlar. 
  
1948'de Karadeniz Bölge Komutanlığının ilçeye konuşlandırılmasının ardından askeri sınırlar içerisinde kalan Çeştepe Sokağı'nın sakinleri, nizamiyeden her yıl yenilenen kartlarıyla giriş yapıyorlar.
     Kırmaca Mahallesi'nin askeri sınırlar içinde kalan 12 haneli sokağında yaşayanlar, evlerine misafir edecek kişileri nizamiye bildiriyorlar. Nizamiyedeki görevliler, sokağa giren misafirlerin kimlikleri ile araçları varsa ruhsatlarını alarak içeri girmesine izin veriyorlar. Sokağa giriş ve çıkış sadece askeri nizamiyeden sağlanıyor. 
    
-Hiç bir asayiş olayı yaşanmıyor- 
    
Çeştepe Sokak'ta doğup büyüdüğünü belirten 50 yaşındaki Fikret Biçer, 50'yi aşkın kişinin yaşadığı sokaktaki evlerinde güven içinde yaşadıklarını, herhangi asayiş olayının meydana gelmediğini söyledi.
    
Nizamiye girişindeki kontrol nedeniyle misafirlerinin bazen zorluklar yaşayabildiğini anlatan Biçer, ''Evlerimize habersiz kimse gelmiyor. Sürpriz misafirlik hiç yaşamıyoruz. Bu bizim hayatımızı biraz kısıtlasa da alıştık. Acil durum olduğunda ilk yardımı askeriyeden görüyoruz. Geçenlerde yaşadığımız yangında ilk müdahaleyi asker yaptı. Bu şekilde avantajları var. Sokağımızda ne kavga, ne hırsızlık, ne de başka bir asayiş olayı meydana geliyor'' dedi.
    
 Biçer, sokakta yeni yapılaşmaya izin verilmediğini, mevcut binalarında onarımlar gerçekleştirebildiklerini belirterek, gençlerin evlenmelerinin ardından sokakta yaşamlarını sürdürmediğini, başka mahallelere taşınmayı tercih ettiklerini kaydetti.
     Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarında çalışan Kazım Keskin (38) de doğduğu sokakta yaşamaktan son derece memnun olduğunu ifade ederek, ''Yerleşim alanımızda doğayla baş başa, insanlardan uzaktayız. Benim yaşam tarzım bu. Betonlaşmaya karşı olduğum için de yapılaşmaya izin verilmemesi ben de sorun oluşturmuyor. Giriş ve çıkışlarda da herhangi problem yaşamıyoruz'' diye konuştu.

 


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA