• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evlerine dönebilecekler!
26 Şubat 2013 Salı 11:28

Evlerine dönebilecekler!

Kandil'de PKK'nın kaçırdığı asker ve kamu görevlilerinin serbest bırakılması için hazırlıklar başladı. Edinilen bilgilere göre, en geç 48 saat içinde kaçırılan kişiler evlerine dönebilecek.
PKK’nın kaçırdığı asker ve kamu görevlilerinin yakınlarının CHP’li milletvekili Melda Onur’a verdiği ve İmralı görüşmelerinde masaya konmasını istediği 16 isimlik listeyle başlayan süreç, son derece hızlı ilerliyor. BDP’li heyet, cumartesi günü İmralı’ya yaptığı ziyarette konuyu gündeme getirince, Abdullah Öcalan ‘serbest bırakın’ mesajını vermişti. İşte o mesajın ardından Kandil’de hazırlıkların başladığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, kaçırılan asker ve kamu görevlilerinin 48 saat içinde Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.
DİZAİ: BİZ HAZIRIZ
Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Safin Dizai da bu konuda ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi. İmralı’da başlatılan süreç kapsamında BDP Milletvekillerinin Abdullah Öcalan ile görüşmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Dizai, PKK’nın elinde bulunan Kaymakam adayı, polis ve askerlerin bırakılması için, “Şimdiye kadar bu yönde bir talep bize gelmedi, ancak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Onların ailelerine kavuşturulması en büyük temennimizdir” dedi.
İHD: BİZ GİDER ALIRIZ
Kaçırılanlarla ilgili bir açıklama da İnsan Hakları Derneği’nden (İHD)geldi. Kendi kayıtlarına göre PKK’nın elinde 8 kişi olduğunu söyleyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, daha önce de defalarca çağrıda bulunduklarını, ancak son gelişmeler ışığında İHD Genel Başkanı’nın da dahil olduğu bir heyet ile PKK’nın elindeki kişileri almaya hazır olduklarını ve bu yönde girişimlerini yeniden başlatacaklarını söyledi: “Girişimlerin karşılık bulması halinde, gidip PKK’nın elinde bulunan Kaymakam adayı, polis ve askerleri alabiliriz. Ankara’da bu yönlü girişimlerimizi yeniden başlattık.”
İŞTE İHD'NİN LİSTESİ
İHD’nin kayıtlarına göre, PKK’nın kaçırdığı kişiler ve kaçırıldıkları tarihler şöyle:
- 9 Temmuz 2011: Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç (Diyarbakır Lice ilçe yakınlarında)
- 12 Ağustos 2011 : Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu (Diyarbakır-Muş karayolunda)
- 9 Eylül 2011 : Polis memuru Nadir Özgen (Van Çatak ilçesi)
- 1 Ekim 2011 : Uzman Çavuş Kemal Ekinci (Şırnak)
- 7 Ağustos 2012: Erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan (Diyarbakır-Bingöl karayolundan)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA