• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evlenmek için evlenmeyin!
29 Mart 2010 Pazartesi 08:55

Evlenmek için evlenmeyin!

Boşanmaların arttığı bir dönemde sosyologlar, psikologlar ve bu konuyla alakalı kendi dallarında uzman olanlar her yönüyle araştırıp mutlu evliliğin sırlarını bulmaya çalışıyorlar.
Boşanmaların arttığı bir dönemde sosyologlar, psikologlar ve bu konuyla alakalı kendi dallarında uzman olanlar her yönüyle araştırıp mutlu evliliğin sırlarını bulmaya çalışıyorlar.
 
Ancak hayat boyunca evlilikler olurken, çiftler arasında boşanmalar da devam ediyor. Evliliklerde, toplumun kültürü, ekonomik yapısı, sosyal yapısı, teknolojik gelişimi gibi bir çok faktör etken oluyor. Uzmanlar bu faktörleri ele alarak kişilerin evlenmeden önce nelere dikkat etmesi gerektiğini şöyle özetliyorlar.

Arkadaşlık ortamlarını değerlendirin: Eğitim esnasında veya iş ortamında her insanın belli bir arkadaşlık yaptığı çevresi vardır. Kişi bu çevresinde bulunan arkadaşlarını izlenim altına alabilir. Evli olan arkadaşlarına evlilik hakkında soru sorma yerine, onların yaşam tarzlarını ve sorunlarını izleyerek, tanımlayarak irdeleyebilir. Tabii ki bu sadece tekil arkadaşla olamamalı. Böyle bir arkadaşlık sabit düşünceye kapılmasına neden olur. Birkaç arkadaşının evliliğini gözden geçirirse o zaman ortak sorunları pekiştirir ve bu sorunlara karşı önceden önlem almış ve evleneceği kişiyle önceden konuşarak halletmiş olur. Bu da uzun ve mutlu bir evliliğin ön adımı olur.

Evlenmek için evlenmeyin; Yaşınız ilerledi, evde kalmaktan veya çevrenizin size karşı farklı sözler söylemesinden korktuğunuz için evlenmeyin. Korkudan, güvensizlikten yada evden uzaklaşmak için yapılan evliliklerin ömrü uzun vadeli olmuyor..  Evleneceğiniz şahsı tanıyın; En sert ve kendini en karmaşık olarak gören insanlar bile çok çabuk aşık olabiliyorlar. Hatta aşık olmasını bilmeyen insanlar bile farkında olmadan aşık olup hemen evleniyorlar. Asıl şimdi olanlar oldu. Onun kim olduğunu gerçekçi bir şekilde saptamadınız ve tanıdığınızı sandığınız, tanımadığınız birisiyle evlendiniz. İşte bu hatadır.    Denginizle evlenin; Beraber olduğunuz kişinin sizin denginiz olduğunu kendi kendinize sorun. Kültürel, düşünce, tarz ve yaşam farklılıklarını göz önünde bulundurun. Eşler arasındaki diyalog daha sonra birbirleri üzerinde hakimiyet kurmaya doğru yönelir. Zaten bu tip evlilikler zaman içinde boşanma ile sonuçlanan sorunlar çıkıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA