• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evi yanan aileye yardım yağınca...
02 Ocak 2014 Perşembe 15:28

Evi yanan aileye yardım yağınca...

Evleri yanan alzheimer hastası çifte yardım için tüm Türkiye seferber oldu.
Banka hesabında toplanan para 95 bin liraya ulaşan çift, yardımseverlere teşekkür edip "Bu para bize yeter artık para göndermeyin" dedi.Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi Güvem Sokak'ta geçen pazar günü, alzheimer hastası Sultan Alacaoğlu'nun evde yalnız bulunduğu sırada elektrik kontağından çıkan yangın sonucu ev tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi.
Olayın ardından Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu'nun basına yansıyan ağlamaklı fotoğrafları ve yaşanan dramı anlatan haberler üzerine Türkiye yardım için seferber oldu. Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer'in yardımıyla bir bankada Hüseyin Alacaoğlu adına hesap açtırıldı. Hesapta toplanan yardımlar, 3 günde 95 bin liraya ulaştı.
Oğlu Mehmet Alacaoğlu'ndan bankadaki paranın 95 bin liraya ulaştığını öğrenen Hüseyin Alacaoğlu, yardımseverlerin gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.
Alacaoğlu, "Bu para bize yeter, artık yardım göndermeyin. Başka ihtiyacı olanlara yardım yapılsın. Biz bu parayla evimizi yeniden yapacağız ve eşyalarımızı alacağız" dedi.
Yaşlı çiftin oğlu Mehmet Alacaoğlu ise babasının hesapta 95 bin lira olduğunu öğrendikten sonra tüm gece uyuyamadığını ve sabah kendisine, "Gazetecileri ara. Bu yardım bize yeter. Artık yardımı durdursunlar" dediğini belirtti.
Yangın sonrasında oğulları Mehmet Alacaoğlu'nun evinde kalmaya başlayan yaşlı çifte Belediye Başkanı Tuncer, bir ev kiraladı. Başkan Tuncer, yaşlı çiftin evleri yapılıncaya kadar kiralarını kendisinin şahsen karşılayacağını söyledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA