• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Evet’ mitingleri başlıyor
23 Ocak 2017 Pazartesi 12:32

‘Evet’ mitingleri başlıyor

Anayasa değişiklik teklifinin Meclis'ten geçmesiyle birlikte gözler referandum hazırlıklarına çevrildi. AK Parti ve MHP 'Evet' kampanyasını hızla devreye sokacak.

Buna karşın iki parti ayrı kampanyalar yürütecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da halkın arasında olacağı referandum sürecinde, özellikle büyükşehirlerde 'Evet' mitingleri planlanıyor. 30 büyükşehirin yanı sıra, Başbakan Binali Yıldırım'ın bazı illere de gideceği, parti yönetiminin çalışmalarıyla 81 ili kapsayan bir kampanya yürütüleceği bildirildi. Meydanlarda parti bayrağı yerine Türk bayrağı ağırlıklı olacak. Kampanya süresince, sözkonusu anayasa değişikliğinin 'bir kişi ve parti için değil, millet için hazırlandığı' vurgusu yapılacak.

HERKES SAHAYA

7 Şubat'tan itibaren sahaya inecek olan AK Parti, kampanya için hazırlıklara hız verdi. Süreç içinde sadece siyasetçilerin değil, toplumun farklı kesimlerinin de sahada olması planlanıyor. 'Anayasa akilleri', konferans, toplantı ve yayınlarla düzenlemeleri halka anlatacak. Kampanyanın bir boyutunu da sivil toplum kuruluşlarının (STK) oluşturması planlanıyor. Dernekler, vakıflar, sendikalar başta olmak üzere farklı STK'ların açıklamalarıyla destek olacağı bu süreçte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın toplumun farklı kesimleriyle buluşması öngörülüyor.

İDDİALARA CEVAP

CHP'nin karşı kampanyasına yönelik önlemler kapsamında AK Parti, anamuhalefetin iddialarına cevapları içeren kitapçıklar hazırlattı. 1961'den 2002'ye kadar kurulan 33 hükümetin ortalama ömrünün 1.5 yıl olduğu vurgulanan kitapçıklarda, mevcut sistemin istikrar değil kargaşa ürettiğinin altı çiziliyor. 18 maddelik teklifin anlatıldığı kitapçıkların yanısıra, CHP'lilerin dile getirdiği 'rejimin değişeceği ve tek adam yönetiminin geleceği' iddialarına da 'soru ve cevaplar' ile yanıt verilecek. Bu kitapçıklar, 81 ile gönderilecek.

Kaynak: Yeni Şafak

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA