• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Evet diyen CHPli Başkan istifa etti
13 Ağustos 2010 Cuma 12:17

'Evet' diyen CHP'li Başkan istifa etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustos'ta Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlediği açık hava mitingi öncesi basına yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği oylamasında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Ağustos'ta Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlediği açık hava mitingi öncesi basına yaptığı açıklamada, 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği oylamasında "evet" oyu kullanacağını açıklayan Konya'nın Doğanhisar ilçesi Konakkale Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Çöğür, partisinden istifa ettiğini açıkladı.
Çöğür, yaptığı açıklamada, CHP'li 4'ü asil toplam 8 meclis üyesi ile birlikte mensup oldukları CHP'den istifa ettiklerini, istifa dilekçelerini CHP Konya İl ve Doğanhisar İlçe Başkanlıklarının yanı sıra, Doğanhisar Kaymakamlığına sunduklarını bildirdi. Çöğür, istifalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu değerlendirmelere yer verdi:
"9 Ağustos 2010 tarihinde, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacağımı tüm kamuoyu ile paylaşmıştım. Bu karar, şahsımı Konakkale Belde Belediye Başkanı seçen hemşehrilerimin de, CHP'li meclis üyelerinin de ortak kararıdır. Açıklamamda belirttiğim üzere, ülkemizin menfaatini 'evet'te gördüğüm için bu kararı aldım. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden bugüne kadar ayrıca kasabamıza hiçbir zaman CHP'li bir milletvekili gelip ziyarette bulunmamıştır. Sadece seçimlerde hatırlanan, bilindik,
bıkıldık bu tür siyaset yapanlara kapımız her zaman kapalıdır. Şahsım ve 8 tane meclis üyesi mensup bulunduğumuz CHP'den istifa ettik. Tüm kamuoyu ile bu kararı paylaşırız."
CHP'den istifa ettiği açıklanan meclis üyelerinin isimleri şunlar:
"Asil: Aziz Ünal, Kenan Özyay, Mustafa Ali Atlı, Süleyman Sığın, Yedek: Ahmet Dinç, Mevlüt Caner, Sadullah Yıldız, Ümit Babaoğlu."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA