• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ev gibi hastane
17 Ocak 2012 Salı 13:41

Ev gibi hastane

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde psikiyatri servisinde, alışılmısın dışında hastalara istedikleri yemeği kendilerinin yapmasına imkan sağlanıyor ayrıca spor ve...
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde psikiyatri servisinde, alışılmısın dışında hastalara istedikleri yemeği kendilerinin yapmasına imkan sağlanıyor ayrıca spor ve faaliyet odaları bulunuyor.
     SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asena Akdemir, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda hizmete açılan 20 yataklı psikiyatri servisinde, emsallerinden farklı olarak hastalara istedikleri yemeği kendilerinin yapmasına imkan sağlayan mutfak bölümü ile spor ve faaliyet odaları bulunduğunu belirtti.
     Serviste ev ortamı oluşturularak hastaların iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçladıklarını anlatan Akdemir, alışılmışın dışında bir psikiyatri hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, ''Hastalarımızı ailesinden ve toplumdan koparmadan tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Öğretim üyelerimiz, hemşirelerimiz, personelimiz ve öğrencilerimiz hepsi bir arada bir aile ortamı içinde hizmet alıyorlar'' dedi.
    
     -Faaliyetlere hastalar karar veriyor-
    
     Servis bünyesinde 3 öğretim üyesi, 3 asistan doktor, 2 psikolog, 1 sorumlu hemşire, 4 servis hemşiresi, 2 sekreter ve 5 hasta bakıcı bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Akdemir, şunları kaydetti:
     ''Kliniğimizde genel poliklinik ve duygu durum bozuklukları, psikotik bozukluklar, cinsel işlev ve yeme bozuklukları, aile ve obezite tedavisi alanında hizmet veriliyor. Günlük sabah ziyaretlerimizin dışında haftada bir gün tüm hastalarla doktorlar bir araya gelip servisin sorunlarını, yeni talepleri ve hastaların gelişimlerini kontrol ediyoruz. Bu toplantılar bize önemli bir geri-bildirim imkanı sunuyor. Böylelikle yapacağımız tedavilerde ve aktivitelerde onların da kararlarına saygı gösterdiğimizi gösteriyoruz. Toplantılarda hastaların geldiği günden itibaren yapılan tedaviler ve iyileşme sürecinde gelinen noktalar tartışılıyor. Aynı zamanda tüm hastalar aynı ortamda bir araya geldiğinde birbirleriyle sohbet etme imkanı da buluyorlar ve servisteki sosyal faaliyet programını hep beraber belirliyorlar.''
    
     -''İstedikleri yemeği mutfakta yapabiliyorlar''-
    
     ''Hastalarımız, istedikleri yemekleri ve pastaları da kliniğimiz bünyesinde bulunan mutfak bölümünde gözetim altında yapıp arkadaşlarına ikram etme imkanı buluyorlar'' diyen Prof. Dr. Akdemir, hastaların, mutfakta bulunan tüm malzemeleri ve araç gereçleri kullanarak haftanın belli günlerinde sunulan bu fırsatlardan yararlanabildiklerini vurguladı.
     Prof. Dr. Akdemir, ''Ayrıca günlük öğün yemeklerini de tabldotlarda değil kendi evlerinde yedikleri tabaklara benzer porselen tabaklarda hep bir arada yemek odasında yiyorlar. Bu sayede yatağa bağlı hasta psikolojisinden de uzaklaşmış oluyorlar'' diye konuştu.
     Sporun psikiyatri hastaları açısından önemine dikkati çeken Prof. Dr. Akdemir, ''Spor odamızda bulunan yürüyüş bandı, 2 adet kondisyon bisikleti, masa tenisi, jimnastik ve spor minderleri kesintisiz olarak hastalarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Sporun insan vücudunu rahatlatan özelliğini burada ön plana çıkararak tedavi sürecine katkısını amaçlıyoruz'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA