• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ev Dekorasyonunda Doğru Aydınlatmanın Önemi
30 Ağustos 2021 Pazartesi 10:14

Ev Dekorasyonunda Doğru Aydınlatmanın Önemi

Ev Dekorasyonunda Doğru Aydınlatmanın Önemi

 

Aydınlatma uygulamaları bir evin ambiyansını baştan aşağıya yenileyebilmenizi sağlar. Doğru aydınlatılmamış olan evler ne kadar iyi dekore edilmiş olursa olsun estetik bir görünüm ortaya çıkarmaz. Bunun için dekorasyon stiline imza atılırken mutlaka aydınlatma uygulamaları da göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Gün içerisinde evinizin her bölümünü farklı amaçlar için kullandığınızı göz önünde bulundurursanız bu noktada aydınlatma yaparken de farklı tekniklerden yararlanmanız gerektiğini görebilirsiniz. Bunun için ilk olarak aydınlatma çeşitleri ile ilgili bilgilenmelisiniz.

 

Ortam Aydınlatması

 

Evlerdeki aydınlatmalar genel olarak üç farklı aşamadan oluşur. Bunlar arasında ortam aydınlatmaları, görev aydınlatması ve vurgu aydınlatması yer alır. Ortam aydınlatması odanın tümüne yetmesi planlanmış olan genel aydınlatmayı ifade eder.

 

Minimal tavan lambaları da yer aldığınız alanın aydınlatılmasını sağlayabilir. Çoğu kişi ortam aydınlatması yaptıktan sonra farklı aydınlatma ürünlerini tercih etmez. Bu en büyük hatalar arasındadır. Aydınlatmanın diğer aşamalarını da ortam aydınlatmasını destekleyecek şekilde yapmalısınız. Genel aydınlatma sağlandıktan sonra görev aydınlatmasına geçiş yapılabilir.

 

Görev Aydınlatması

 

Bu aydınlatma sistemindeki temel hedef okuma, çalışma, makyaj yapma gibi noktalarda size destek vermesidir. Örneğin, kitaplarınızın yanına koyabileceğiniz ufak bir abajur hem dekoratif anlamda sizlere destek verecektir hem de estetik bir görünüm ortaya çıkaracaktır. Görev aydınlatma ürünleri arasında sarkıt lambalar, tuvalet masası lambaları, masa lambası ve cata aydınlatma ürünleri yer alır.

 

Vurgu Aydınlatması

 

Vurgu aydınlatmasında dilediğiniz atmosferi yaratabilmeniz mümkün hale gelir. Evinizin sevdiğiniz bir noktasını ya da objesini aydınlatmak için vurgulardan yararlanabilirsiniz. Sevdiğiniz bir dekoratif tablonun veya heykelin yanına fak bir spot lamba yerleştirebilirsiniz. Çerçeve lambaları, mumlar, spot lambaları ve dolap içi aydınlatmaları da vurgu aydınlatmasının en önemli parçaları arasındadır.

 

Bu detaylara dikkat etmeniz durumunda doğru ve özel aydınlatma stili oluşturmaya başlayabilirsiniz. Ancak her mekanın bir diğerinden farklı olduğunu da unutmamalısınız. Bu sebeple, kendi ihtiyaçlarınıza uygun aydınlatma uygulamalarını kurgularken mekan özelliklerini de göz önünde bulundurmalısınız. Aydınlatma uygulamalarını düzenlerken aynı zamanda işlevsel ve konforlu yapıya sahip olmalarına da ekstra özen göstermelisiniz.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA