• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ev Almanın tam zamanı
10 Şubat 2010 Çarşamba 11:38

Ev Almanın tam zamanı

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, son bir hafta içinde emlak piyasasında bir canlanma yaşandığını,
Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, son bir hafta içinde emlak piyasasında bir canlanma yaşandığını, bunda konut fiyatlarındaki düşüşle, uygun konut kredisi seçeneklerinin etkili olduğunu bildirdi.
     Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarında gayrimenkulde hareketliliğin düştüğünü ve konut satışlarının en az seviyeye indiğini belirtti.
     Dünyayı etkisi altına alan ve inşaat sektöründe de etkileri fazlaca hissedilen ekonomik kriz ile birlikte konut satışlarının dibe vurduğunu ifade eden Çakır, üretilen çok sayıda konutun elde kaldığını bildirdi.
     Ekonomik kriz, konutların elde kalması ve kış aylarıyla birlikte satışların düşmesiyle konut fiyatlarında önemli oranda düşüşler yaşandığını kaydeden Çakır, ''Konut fiyatlarında yüzde 25-30 oranında düşüşler yaşanıyor. Krizden önce şişirilen fiyatlar gerçek değerini buldu'' dedi.
     Çakır, fiyatlardaki düşmeye rağmen konut satışlarında artış olmaması üzerine sektör temsilcilerinin çeşitli görüşmeler yaptığını ifade etti.
     Bankaların da konut kredileri konusunda kendilerinden fikir aldığını anlatan Çakır, ''Biz durgunluğun konut kredilerinin aşağı çekilmesi ve uygun vade seçenekleriyle aşılabileceğini belirttik. Bankalar da bu konuda sektöre destek olarak, konut kredisi faizlerinde indirimler gerçekleştirdi'' dedi.
    
     -SEKTÖR 2010'DAN UMUTLU-
    
     Uygun konut kredileri ve konut fiyatlarının gerçek değerine gerilemesiyle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsatın ortaya çıktığını bildiren Çakır, şunları kaydetti:
     ''Konya'da Selçuklu bölgesinde kriz öncesinde 100 bin lira olan bir konut ortalama 70-75 bin liraya, Karatay bölgesinde 75 bin lira olan konut 55-60 bin liraya, Meram'da ise dubleks ve tripleks daireler 175 bin liradan 125 bin liraya geriledi. Konut almak isteyenler için fiyatlar çok uygun. Bankaların konut kredilerindeki indirim yarışı sayesinde son bir hafta içinde emlak piyasasında bir canlanma yaşanıyor. Özellikle dün başlayan yoğunluk bugün de devam etti.''
     Çakır, sektörde 2010 yılında canlanma beklediklerini ve artan taleple birlikte bahar aylarıyla konut fiyatlarının yeniden tırmanabileceğini belirterek, vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları çağrısında bulundu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA